Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
Z důvodu pracovního vytížení budou dotazy v poradně zpracovány na začátku dubna 2024.

 

Bezová šťáva - přírodní konzervace, jak zajistit aby vydržela do zimy?

1 odpověď
(stránka otevřena 3280x)

Dotaz:

Chtěla bych udělat bezovou šťávu, jak mám docílit toho aby mi vydržela aspon až do zimy a nezkazila se?
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Ideální je uchovat sirup v ledničce. Chápu ale, že pokud ho máte hodně, nelze to. Výhodou je nechat ho na chladném místě - ve sklepě. Je-li koncentrace cukru dostatečná, kvasné bakterie by neměly mít možnost začít sirup kvasit. Každopádně chladem nic nepokazíte.


Předpokládám, že jste myslela sirup a ne šťávu. Bezinková šťáva (tedy ředěný sirup přímo k pití) by do zimy nevydržela ;-)