Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Pampeliškový med - čím nahradit cukr v medu z pampelišek?

2 odpovědi
(stránka otevřena 2279x)

Dotaz:

Potřebovala bych ale prosím poradit. Chtěla bych udělat i pro tatínka, který je diabetik. Je možné něčím nahradit při výrobě cukr??

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.
Syntetické sladidlo, stévie apod. nenahradí onen konzervant - cukr. Na Váš dotaz proto odpovídám, že netuším čím nahradit cukr, aby produkt nezačal plesnivět nebo kvasit.
Je mi líto.

Odpověď na dotaz:

Zkuste sehnat isomalt nebo maltitol. Temi by to mohlo jit. Delaji se z nich syrupy pro tvrde necukrove bonbony. Nesmite ale varit tak dlouho jako cukrovy- nikdy to nezmedovati, zustane to hustym syrupem. V horke vode by mel jit udelat vice nez 60% roztok. S pozdravem Tereza