byliny bylinky a znameni zverokruhu ktera znameni potrebuji ktere bylinkyKaždé znamení zvěrokruhu je zdravotně citlivé na něco jiného, má své neduhy a bolístky, a proto potřebuje i své byliny. Podívejte se, co možná uzdraví právě vás podle toho, jestli jste býk, beran, kozoroh, střelec, rak, lev, pána, váha nebo další ze znamení zvěrokruhu. 


Účinky rostliny:

Byliny podle znamení zvěrokruhu

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Chmel, kopřiva, černý bez

Co je trápí: Berani neumějí v klidu odpočívat, což znamená, že i když jsou nemocní, málokdy vyleží nějakou nemoc. Nejčastěji je trápí bolesti hlavy, nespavost a občasná nervozita. Tím pádem potřebují něco na uklidnění.
Co je vyléčí: Nejlepším lékem jsou chmelové šišky, které můžete zalít vroucí vodou a pít je jako čaj nebo zašít do polštáře a dát si je pod hlavu. Taky by měli pít čaj z kopřivy pro zdravou krev. Při chřipce nebo nachlazení je ideální odvar z černého bezu.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ BERAN JSOU UVEDENÉ ZDE.  

 

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Artyčok, mateřídouška, jitrocel

Co je trápí: Lidé ve znamení Býka mívají problémy s trávením, na to je nejlepším pomocníkem odvar z artyčoku. Býci také trpí častými angínami a bolestmi v krku.
Co je vyléčí: Na trávení se doporučuje puškvorec, kostival a mateřídouška. Na angínu je zase vhodný podběl. Můžete si z něj uvařit čaj a pro větší účinek do něj přidat jitrocel. Další výbornou bylinkou je petržel, která má dezinfekční účinky.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ BÝK JSOU UVEDENÉ ZDE.   

 

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Meduňka, kozlík lékařský

Co je trápí: Pro blížence je typické, že mají nervy na pochodu. Trápí je také dýchací potíže a mají problémy s pamětí. Babské recepty radily proti rozčilování popíjení odvar z květů konvalinek v bílém víně, ale vy radši vyzkoušejte kozlík lékařský nebo meduňku.
Co je vyléčí: Při onemocnění dýchacích cest by Blíženci měli pít čaj z lněného semínka a používat obklady ze sádla na prsa (což není bylinka, ale zabírá to). Paměť vylepší luční kmín, při kašli můžou Blíženci pít dokonce i lněné semínko, jehož odvar se normálně používá při problémech s trávením.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ BLÍŽENCI JSOU UVEDENÉ ZDE.   

 

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Zázvor, puškvorec, jasmín

Co je trápí: Rak je velmi vnímavý tvor, proto mívá časté problémy se žaludkem a zažíváním. Starší Raci mívají s přibývajícím věkem problémy s tlakem a Račice trápí hormonální nerovnováha.
Co je vyléčí: Na žaludek je vhodný čaj ze zázvoru, puškvorce, meduňky a jasmínu. Kousek čerstvého zázvoru lze nastrouhat, zalít horkou vodou a přidat med dle chuti. Při gynekologických problémech je dobrý odvar z kontryhelu nebo měsíčku lékařského.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ RAK JSOU UVEDENÉ ZDE.  

 

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Heřmánek, třezalka, měsíček

Co je trápí: Nejcitlivějším orgánem Lva je srdce. Mívá dost často problémy s tlakem, na které pomáhá arnika. A měl by se naučit více odpočívat. Díky odpočinku totiž předejde potížím s játry a žlučníkem. Tyto orgány velmi citlivě reagují na stres.
Co je vyléčí: Na tlak je nejlepším lékem heřmánek, třezalka tečkovaná a měsíček lékařský. V jídle mu udělají dobře bylinky hořké chuti jako koriandr, petržel, bazalka a kardamom. Na problémy s játry a žlučníkem je výborná šťáva z řepy nebo výluh z artyčoku.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ LEV JSOU UVEDENÉ ZDE.   

 

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Anýz, sléz, majoránka

Co je trápí: Panny trpí stresem a nervozitou. Také mají problémy s trávením. Proto by měli jíst častěji a pomalu, a nejlepší je vyhýbat se tučným jídlům.
Co je vyléčí: Na trávení jim pomůže anýz a sléz. Při nachlazení je ideální eukalyptus a černý bez. Pokud to jen trošku jde, měly by si do jídla přidávat kmín, zázvor a kopr. Jakmile se dostane do stresu a napětí, měla by si uvařit čaj z majoránky nebo uklidňující levandule.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ PANNA JSOU UVEDENÉ ZDE.   

 

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Bříza, zlatobýl, kopřiva

Co je trápí: Když se u Váhy objeví problémy s ledvinami, měla by pít urologické čaje – například břízu nebo zlatobýl. Váhy se nerady rozhodují, špatně snáší jakékoliv změny a těžce nesou i stres.
Co je vyléčí: Při velkém pracovním vytížení pomůže meduňka nebo mateřídouška. Proti bolestem hlavy je sporýš lékařský. Doporučuje se i pití kopřivového čaje a oplachování vlasů odvarem, dodá jim to energii!

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ VÁHY JSOU UVEDENÉ ZDE.   

 

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Ostružiny, křen, pelyněk

Co je trápí: Štíři často žijí v napětí, takže se nevyhnou vyššímu krevnímu tlaku. Proto by měli sáhnout po česneku. Štír trpí na problémy se střevy, močovým měchýřem a také pohlavními orgány.
Co je vyléčí: Vhodné je i ostružinové listí a pelyněk. Pro dobré trávení jsou úžasné chilli papričky, pozor však na jejich množství. Vhodný je i křen, pelyněk a ostružinové listí, ale s konzumací buďte opatrní.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ ŠTÍR JSOU UVEDENÉ ZDE.    

 

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Maceška, pampeliška

Co je trápí: Střelci by měli dávat pozor hlavně na trávení a játra. Většina jejich problémů s trávením je způsobena právě přejídáním, protože střelci rádi holdují dobrému jídlu a pití. A pak to tak dopadá.
Co je vyléčí: Pro Střelce je vhodný i odvar z macešky. Zrychluje metabolismus a navíc zbaví pocitu přeplněného žaludku. Na trávení je dobrá pampeliška (jako čaj nebo lze její listy přidávat do salátů).

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ STŘELEC JSOU UVEDENÉ ZDE.    

 

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Přeslička, šalvěj, tymián

Co je trápí: Kozoroh mívá většinou pevné zdraví. Trpí ale někdy na revmatismus. Jeho pleť trápí rozšířené žilky. Vlasům a pokožce prospěje odvar z přesličky rolní.
Co je vyléčí: Při angínách by měl mít při ruce čaj z černého bezu, tymiánu, slézu lesního a šalvěje, která je vhodná i ke kloktání. Na vlasy i kůži je vynikající odvar z přesličky.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ KOZOROH JSOU UVEDENÉ ZDE.    

 

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Meduňka, kozlík

Co je trápí: Vodnáři mohou mít potíže s játry, trávicím systémem a krevním oběhem. Při nervovém vyčerpání je nenahraditelná meduňka a kozlík lékařský.
Co je vyléčí: Trávení zlepší majoránkový čaj a při křečových žilách se doporučuje výtažek ze jmelí. Vodnáři mívají často potíže s křečemi v lýtkách a křečovými žílami.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ VODNÁŘ JSOU UVEDENÉ ZDE.    

 

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Podběl, anýz, máta

Co je trápí: Většina zdravotních problémů Ryb pramení ze stresu, často se potýkají s potížemi s játry a slinivkou. Potřebují-li Ryby najít ztracený klid, měli by si dát hrneček čaje z hlohu.
Co je vyléčí: Trávení upraví máta peprná nebo odvar ze semen kopru. Pro zrychlení metabolismu je vhodný zázvor a kmín. Při nachlazení pomůže podběl a anýz.

KONKRÉTNÍ BYLINY VHODNÉ PRO ZNAMENÍ RYBY JSOU UVEDENÉ ZDE.