Přírodní antioxidanty rostliny byliny účinky zdraví rakovina nemoci srdce stárnutí

Antioxidanty jsou chemické látky, které si naše tělo vytváří, aby udrželo na uzdě volné radikály - atomy či skupiny atomů s jedním nebo více nespárovanými elektrony. Tuto svou činnost vykonávají tím, že obíhají v celém našem těle a neutralizují nespárované elektrony, na které narazí, v důsledku čehož se tyto elektrony stávají neaktivní. Jestliže si však naše tělo nedokáže vytvářet dostatek antioxidantů.


Účinky rostliny:



Účinky rostliny:

  • likvidace volných radikálů
  • prevence nemocí srdce
  • prevence rakoviny
  • zpomalení stárnutí
  • posílení imunity, obranyschopnosti -  imunita, pozitivní vliv na imunitu organismu (tím pádem prevence rakoviny)
  • snížení následků stresu

Ty potřebuje k neutralizování volných radíkálů, jež vznikají v důsledku přemíry stresu, začnou se tyto volné radikály v těle násobit a tím otevírat cestu k nerovnováze a nemocem. 

Potraviny a potravinové doplňky s vysokým obsahem antioxidantů podporují vrozenou schopnost našeho těla vytvářet antioxidanty a mají výrazný blahodárný účinek na naše tělo, zejména na imunitní systém. Všechny antioxidanty, které potřebujete, by měly pocházet z vaší pravidelné stravy. Tyto se nacházejí v kvalitních zdravých potravinách, například čerstvém ovoci, zelenině a čajích z bylin, které jsou bohatými zdroji antioxidantů.

Pokud jste však nemocní nebo prožíváte velký stres, pak byste měli zvážit užívání potravinových doplňků s antioxidanty.

K bylinám s vysokým obsahem antioxidantů patří

O vitamínu E se již dlouho ví, že je velmi silným antioxidantem stejně jako vitamín C a betakaroten.

 

Hloh a mužské zdraví: 

U mužů hlavně po čtyřicátých narozeninách by měly být jezeny ve větším množstí bobule rostliny, která se jmenujehloh. Tyto bobule jsou totiž nejen bohatým zdrojem antioxidantů, ale také ochraňují naše srdce - bylo prokázáno, že zmírňují záchvaty anginy pectoris a rovněž snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. 

Nemusíte muže přesvědčovat, aby užívali hlohovou tinkturu (recept na výrobu zde), ale jednoduše jim můžete ráno na chleba namazat hlohovou marmeládu
Hloh je samozřejmě také prospěšný pro ženy, ale obzvláště vhodný je pro muže díky jeho blahodárným účinkům na srdce.

prirodni antioxidanty v rostlinach bylinach ucinky na zdravi rakovinu a starnuti organismu 2

 


Související pojmy: 

vzik rakoviny ► v potravinách ► naturline ► opc antioxidant ► co jsou to antixoidanty, co je to antioxidant? ► maqui berry ► protizálětlivý ► E300 ► nejsilnější ► nejlepší