Příjemnou noc, dnes je středa 8.5.2024, svátek slaví Statní svátek, zítra Ctibor.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Léčba fibromyalgie

lecba-fibromyalgie
lecba-fibromyalgie
Lidé, kteří fibromyalgií trpí, popisují své potíže jednou větou: Bolí mě všechno. Dříve by vás lékaři poslali domů s tím, že jste hypochondři, skutečnost je přitom velice vážná. Fibromyalgií trpí více ženy než muži, přičemž mezi 60. a 80. rokem věku tato nemoc postihuje již sedm procent populace. Jedním z faktorů jejího vzniku je stres, a to jak emocionální, tak traumatický, dále kouření a nadváha.
___
___

Crohnova choroba, ulcerozní kolitida - poradna, otázky a odpovědi

crohnova-choroba-ulcerozni-kolitida-poradna-otazky-a-odpovedi

crohnova-choroba-ulcerozni-kolitida-poradna-otazky-a-odpovedi

Crohnova choroba a ulcerozní kolitida - dvě onemocnění, která velmi trápí statisíce lidí na světě. Kolem Crohnovy choroby a ulcerozní kolitidy panuje mnoho nejasností. Stránka obsahuje dotazy pacientů a jejich rodin a odpovědi na ně.

___

___

Příčiny bolesti zad přehledně v kostce - funkční, strukturální, podíl psychiky

priciny_bolesti_zad_v_kostce.jpgPříčin bolestí páteře je velké množství. Některé jsou časté, jiné vzácné. Mezi časté patří blokády páteře, degenerativní změny nebo třeba vyhřeznutí disku. Mezi vzácnější patří nádory páteře nebo Scheuermanova choroba. Nesmíme zapomínat i na neoddělitelný podíl psychiky na těchto potížích.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Co žena očekává od muže - galantnost, věrnost, sympatie

co_zena_ocekava_chce_od_muze.jpgV srpnu 2009 nám přišel zajímavý email od 25leté Zdenky, která popisuje jak si představuje muže svých snů. Zdůrazňuje vlastnosti jako je galantnost, žádá ochranu před okolím, když se bude cítit v nebezpečí, příjemnou vůni partnera a přiměřeně sympatické vzezření. Přeje si, aby byl partner věrný a aby nebyl vtěrný. Počtěte si sami ...

 

___

___

Osobní rozvoj a růst - co vás posune dál a čeho byste se neměli zaleknout či bát

osobni-rozvoj-a-rust-co-vas-posune-dal-a-ceho-byste-se-nemeli-zaleknout-ci-bat

osobni-rozvoj-a-rust-co-vas-posune-dal-a-ceho-byste-se-nemeli-zaleknout-ci-bat
Nebuďte v šoku a berte jako normální tyto skutečnosti: Všechno, co se děje, pomáhá vašemu růstu, i když to tak třeba hned nevypadá. Lidé i situace se mění a z našeho života mizí – to je normální. Kruté změny jsou nevyhnutelné. Kdo si nejvíc stěžuje, dosáhne nejméně. Štěstí závisí pouze na způsobu myšlení. Měnit něčí osud je vrozená schopnost. Nejlépe posloužíte sobě i jiným tak, že si dopřejete to, co potřebujete. Všichni, které potkáme po cestě, mají v našem životě význam. Jak je to myšleno? Začtěte se do textu.

___

___

Fáze zamilovanosti, proč hodní a féroví muži ve vztahu trpí?

faze_zamilovanosti.jpgNení tomu tak dávno, co jsem hledal článek o fázích zamilovanosti a v kontextu s tím jsem narazil na tento článek. jakéhosi mladého středoškoláka. Moc se mi líbilo jak píše o svém krátkém vztahu a rychlém rozchodu. Na středoškoláka má jeho projev úroveň a i obsahově je text zajímavý. Konečně posuďte sami.
___
___

Vztahy - náhodné články

Začátek a konec partnerského vztahu - znamení LEV

horoskopy-lev.jpgPři svém vystoupení se snaží Lev být ve středu světla a všechny ostatní lidi okolo postavit do stínu. Potřebuje být něčím ve světle reflektorů, aby se poznala jeho zvláštnost a nadřazenost.
___
___

Hádka ve vztahu, manželství, partnerství - jak se pohádat bez vážných následků?

hadka_ve_vztahu_manzelstvi_partnerstvi_jak_prezit_zvladnout.jpgHádat se se musí umět. Správná konstruktivní hádka, která má někam vést a něco vyřešit má svých několik pravidel, které je dobré znát, abyste se někam dostali a netočili se stále v kruhu.

___

___

Nevěra a prevence nevěry, co jste udělali špatně, co vede k nevěře?

nevera.jpg Podle dlouhodobých průzkumů je nevěra nejčastější příčinou našich rozchodů. Dva lidé, kteří spolu žijí, si většinou nepřiznají, že jejich vztah není funkční. Většina párů ani nehledá společnou cestu ven z jejich vytvořených komunikačních bariér formou poradny či psychoterapie. Prostě nechávají vztah plynout i když cítí, že se z něj pomalu vytrácí jiskra, pod tíhou stereotypu si povídají méně a méně, a omezí se na komunikaci o praktických záležitostech po odbití večerních zpráv u televize.
___
___ 

Texty - náhodné články

Mapa pokrytí digitálním televizním signálem DVBT - ČR

technicky_televizni_vysilac.jpgNa této stránce jsou mapy pokrytí televizním signálem DVBT, který je nyní v Praze, Brně, Ostravě, Ústí nad Labem a Domažlicích. Nebude to však trvat a vysílače se signálem se rozšíří se do celé ČR.

 

 

 

Veš dětská - fotografie, obrázek, informace, mýty a fakta, jak se zbavit vší?

ves_detska_obrazek_fotografie_informace_jak_se_zbavit_vsi.jpgJe rozhodně pravda, že dětské kolektivy jsou pro veš tím nejlepším prostředím. Děti se přece jen dotýkají hlavami více než dospělí. To, že má dítě ve vlasech vši, ale rozhodně neznamená, že se nemyje a žije v domácnosti, kde se uklízí jen na Vánoce.

___

___

Konverzační klub angličtiny nejen v Olomouci

 

konverzacni-klub-bez-jazykovky.cz-olomouc

konverzacni-klub-bez-jazykovky.cz-olomouc
Máte pocit, že vaše angličtina upadá? Patříte stejně jako řada z nás k těm, kteří se léta letoucí učí anglicky, ale když nastane situace, kdy se potřebujete domluvit, máte knedlík v krku, jako by se ve vás něco zablokovalo a těžko z paměti mámíte roky nabývané vědomosti? Stojíte před rodilým mluvčím jak solný sloup a domlouváte se „rukama, nohama? Chodíte na jazykový kurz, ale nemáte v něm dost prostoru na anglickou konverzaci?

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz