Česnekový sirup - výroba: pomocí lisu nebo mixéru najemno rozmačkejte stroužky česneku. Česnek vložte do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte jablečný ocet s medem. Celé zamíchejte. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a dejte do chladničky na 5 dní. Každý den však směs na chvíli z chladničky vyjměte a dobře ji promíchejte. Po 5 dnech je váš sirup hotový.


Účinky rostliny:



Účinky rostliny:

  • bakteriální nemoci
  • vysoký LDL cholesterol
  • imunita
  • vysoký krevní tlak
  • prevence chřipky, angíny, nachlazení

Česnekový sirup - suroviny:

8 oloupaných stroužků česneku, 200 ml jablečného octa, 200 ml medu

 

Užívání česnekového sirupu:

Sirup můžete užívat v případě výskytu nějakého infekčního onemocnění, ale i jako prevenci. Konzumuje se tak, že 2 čajové lžičky sirupu rozmixujete ve sklenici vody. Pije se na lačný žaludek ráno po probuzení.

Nezapomínejte, že uvedený sirup je extrémně silný, a proto ho nikdy nekonzumujte přímo. Vždy ho zřeďte s vodou!