MTM tour, termály PODHÁJSKA - ubytování u koupaliště, zájezdy autobusem i vlastní dopravou

Pečený lilek s česnekem: lilek patří mezi oblíbené suroviny v řecké kuchyni. A řecká kuchyň je zase oblíbená u nás doma. Na takto připravený lilek můžete klidně pozvat i přátele, pokud toto jídlo neznají, určitě je překvapí a pochutnají si. Výborně chutná se sklenkou červeného vína.

Suroviny pro 2 porce:

  • 2 větší lilky
  • 1 hlavičku česneku (spíše větší)
  • 0,2dcl kvalitního olivového oleje
  • 1 bio citrón, sůl

Recept: lilky rozpůlíme a uděláme v nich podélné zářezy v dužině až téměř ke slupce. V každém polovině lilku tak 5 zářezů. Pozor, nerozřízněte lilek skrz. Očistíme česnek a všechny stroužky nakrájíme na středně tlusté plátky. Jednotlivé plátky česneku zastrčíme do zářezů tak, aby nečouhaly. Nastrkejte je poměrně hustě a to tak, aby jste na lilky použili celou hlavičku česneku. Česneku se nebojte, po upečení ztratí svoji charakteristickou chuť. Poté lilek osolte a hojně zalijte olejem. Zalévejte postupně, olej vsákne do lilku. Skutečně použijte poměrně hodně oleje, protože použitím lžíce nebo dvou bude lilek spíše suchý.
Rozkrojte citrón na čtvrtky a na každou půlku lilku jednu čtvrtku položte. Pečte v troubě na 180-200 stupňů až lilek na povrchu dužiny začne mírně hnědnout (což trvá cca 30 minut). Po upečení přendejte na talíř. Podávejte s dobrým chlebem.
Máte-li rádi sýr, ke konci pečení položte na každou půlku plátek mozzarelly.

Nemocí, byliny - hledat

Tagy - štítky:

tlak   výroba   stvol   Zentrich   kloub   sirup   Váňa   koupel   hemoroid   pupen   pěstování   choroba   osteoporóza   Mattioli   minut   studené   akné   zánět   astma   štítná   neht   ledvin   Moučka   dásně   alergie   horečka   antibiotik   babské rady   nálev   kojenec   děti   vlas   katar   indikace   účinky   využití   hlas   játra   hlavy   roztroušená   chřipka   revma   chřipka   zrak   nať   arteriskleróza   návod   prášek   chladné   Avicena   plísně   obsahuje   Podhorná   epilepsie   průjem   odvar   stonek   slezina   olej   zpracování   mrtvice   dna   zalijeme   teplé   bylinná směs   užití   vývar   Paracelsus   abytyše Hildegarda   recept   zelenina   účinek   kořen   srdce   kolika   kapsaicin   sběr   kameny   fermentace   kontraindikace   postup   víno   žlučník   premenstruační   opar   vřed   Galenos   nemoc   kvasinky   zápal   šlacha   pálení   artróza   bylinka   zelina   rostlina   Janča   tinktura   květ   bolest   slinivka   játra   použití   kontraindikace   komplikace   Zentrich   ruka   menstruační   kůra   sval   sušení   mensturace   keř   krk   hemeroid   močopudný   zlomenin   krvácení   stonek   houba   strom   slezina   řídnutí kostí   pijeme   plíseň   horké   kornatění   zdraví   vitamín   ateroskleróza   mateřské   migrén   list   trávicí   nachlazení   viry   ovoce   sliznice   Janča   obsažené   metabolismus   písek   končetina   Treben   angína   bylina   inhalace   střev   noha   brnění   zácpa   vitamin   žaludek   vliv   rýma   čaj   fytoterapie   kůže   jaterní   nohy   nežádoucí  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)