MTM tour, termály PODHÁJSKA - ubytování u koupaliště, zájezdy autobusem i vlastní dopravou
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Pečený lilek s česnekem: lilek patří mezi oblíbené suroviny v řecké kuchyni. A řecká kuchyň je zase oblíbená u nás doma. Na takto připravený lilek můžete klidně pozvat i přátele, pokud toto jídlo neznají, určitě je překvapí a pochutnají si. Výborně chutná se sklenkou červeného vína.

Suroviny pro 2 porce:

  • 2 větší lilky
  • 1 hlavičku česneku (spíše větší)
  • 0,2dcl kvalitního olivového oleje
  • 1 bio citrón, sůl

Recept: lilky rozpůlíme a uděláme v nich podélné zářezy v dužině až téměř ke slupce. V každém polovině lilku tak 5 zářezů. Pozor, nerozřízněte lilek skrz. Očistíme česnek a všechny stroužky nakrájíme na středně tlusté plátky. Jednotlivé plátky česneku zastrčíme do zářezů tak, aby nečouhaly. Nastrkejte je poměrně hustě a to tak, aby jste na lilky použili celou hlavičku česneku. Česneku se nebojte, po upečení ztratí svoji charakteristickou chuť. Poté lilek osolte a hojně zalijte olejem. Zalévejte postupně, olej vsákne do lilku. Skutečně použijte poměrně hodně oleje, protože použitím lžíce nebo dvou bude lilek spíše suchý.
Rozkrojte citrón na čtvrtky a na každou půlku lilku jednu čtvrtku položte. Pečte v troubě na 180-200 stupňů až lilek na povrchu dužiny začne mírně hnědnout (což trvá cca 30 minut). Po upečení přendejte na talíř. Podávejte s dobrým chlebem.
Máte-li rádi sýr, ke konci pečení položte na každou půlku plátek mozzarelly.

Nemocí, byliny - hledat

mojra.cz
  • Luštitelské časopisy

Tagy - štítky:

výroba   zalijeme   Zentrich   stvol   zrak   dásně   mateřské   babské rady   Váňa   Zentrich   neht   choroba   opar   tinktura   plíseň   katar   viry   postup   angína   trávicí   ateroskleróza   zácpa   šlacha   mrtvice   bylinka   osteoporóza   epilepsie   horké   list   hemeroid   tlak   Mattioli   játra   štítná   premenstruační   Moučka   menstruační   chřipka   minut   písek   nachlazení   migrén   sval   krk   nežádoucí   abytyše Hildegarda   Janča   slinivka   antibiotik   zánět   zpracování   hemoroid   arteriskleróza   bylinná směs   nať   sběr   kořen   Treben   využití   víno   artróza   revma   obsahuje   Podhorná   stonek   bolest   žlučník   srdce   odvar   kojenec   řídnutí kostí   ovoce   ledvin   rostlina   jaterní   horečka   končetina   akné   fermentace   fytoterapie   pěstování   zelina   kontraindikace   zlomenin   rýma   pálení   astma   kolika   houba   vitamin   strom   vřed   roztroušená   nálev   olej   vlas   prášek   pupen   kvasinky   čaj   ruka   bylina   kornatění   chřipka   pijeme   keř   vývar   účinek   koupel   močopudný   střev   zelenina   komplikace   vitamín   slezina   chladné   teplé   stonek   indikace   použití   dna   játra   květ   recept   účinky   kůže   hlavy   sušení   brnění   kameny   sliznice   plísně   sirup   inhalace   krvácení   mensturace   kapsaicin   Galenos   vliv   kontraindikace   zápal   průjem   užití   žaludek   kloub   studené   Janča   nohy   Paracelsus   alergie   noha   metabolismus   Avicena   kůra   nemoc   návod   slezina   zdraví   děti   hlas   obsažené  

Počet stránek ve webu:

2391

(v počtu jsou i uložené zatím nezveřejněné stránky a stránky v poradně)