Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 200 g másla, 180 g cukru, 2 celá vejce, 1/2 čajové lžičky skořice, citronová kůra, 3 polévkové lžíce rumu, 250 g tvarohu, 250 g pohankové mouky, 250 g výběrové hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g rozinek, 60 g loupaných krájených mandlí, 60 g kandovaného ovoce, 60 g rozpuštěného másla, vanilkový cukr na posypání. Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept: Máslo utřeme do pěny a postupně do něj zašleháme vejce, cukr, skořici, citronovou kůru, rum, tvaroh.


Účinky rostliny:

Mouku promícháme s práškem do pečiva, rozinkami, mandlemi a kandovaným ovocem. Přidáme k utřenému máslu. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme štolu a na plechu vyloženém pečicím papírem ji zvolna upečeme. Ještě teplou ji ze všech stran potřeme máslem a silně pocukrujeme vanilkovým cukrem.