Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024, svátek slaví Marcela, zítra Alexandra.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Myasthenia gravis - léčba, vyšetření, diagnostika, kazuistika pacienta

myasthenia-gravis-lecba-diagnostika-prognoza-kazuistika-obrazek-fotografie_copy

myasthenia-gravis-lecba-diagnostika-prognoza-kazuistika-obrazek-fotografie_copy
Myasthenia gravis je typickým autoimunitním onemocněním. Získaná myasthenia gravis je nejčastějším onemocněním, které  postihuje nervosvalový přenos. Prevalence se pohybuje v naší populaci kolem 140 pacientů na 1 milion obyvatel. Antigenní epitopy acetylcholinového receptoru, pocházející z myoidních buněk v thymu, jsou chybně rozpoznávány T buněčnými receptory autoreaktivních T lymfocytůjako tělu cizí.

___
___

Bělení zubů a fazety, fazetky - cena, ceník, poradna zubaře

beleni-zubu-poradna-fazety-fazetky-cena-cenik-kolik-stoji

beleni-zubu-poradna-fazety-fazetky-cena-cenik-kolik-stoji
Hodně lidí má pocit, že mají zažloutlé zuby a tím pádem v souvislostí s myšelnkou na bělení zubů nebo vytvoření fazet, fazetek na povrch zubů vzniká mnoho dotazů. Některé z nich si můžete zde pročíst. Na dotazy odpověděla zubařka MDDr. Hana Velebilová. 

__

__

Hematologie, krevní obraz - normální hodnoty u dospělého (krvinky, destičky ad.)

normalni-laboratorni-hodnoty-hematologie-krevni-obraz

normalni-laboratorni-hodnoty-hematologie-krevni-obraz
V následujících tabulkách jsou uvedena fyziologická rozmezí vybraných hodnot biochemických a hematologických vyšetření u dospělých osob. Převážně jde o hodnoty užívané ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a v řadě dalších zdravotnických pracovišť České republiky.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Co je to láska - upřímné odpovědi malých dětí

co_je_to_laska.jpgCO JE TO LÁSKA? zeptalo se několik dětských psychologů dětí ve věku 4-8 let. Říkáte si, že děti takové věci nemohou rozumět? Opravdu? Přečtěte si jejich duchaplné odpovědi na tuto otázku. Přesvědčete se sami.

 

___

___

Životní pravidla Jaroslava Duška - 24 pravidel k lepšímu proplouvání životem a lepším vztahům

zivotni-pravidla-jaroslava-duska-24-pravidel-k-lepsimu-proplouvani-zivotem-a-lepsim-vztahum-2

zivotni-pravidla-jaroslava-duska-24-pravidel-k-lepsimu-proplouvani-zivotem-a-lepsim-vztahum-2
Jaroslav Dušek je nejen herec, ale člověk, který všemožně podporuje handicapované lidi. Možná ho také znáte z přednášky čtyři dohody. Jaroslav Dušek je ale také moudrý člověk, který sepsal 24 pravidel, která vám mohou zlepšit vztahy s okolím, vztahy sama se sebou a také vám mohou pomoci lépe proplouvat životem. Jaké to jsou? Začtěte se, zamyslete se.

___

___

Jak to všechno začalo ...

_fejetony_uvod.jpgJak si tak chodím po tom širém světě, řekl jsem si, že čas od času něco zajímavého vidím nebo postřehnu. A proč se o to nepodělit s ostatními. Přemýšlel jsem jak tyto články nazvat. Rozhodně bych nechtěl aby to co tady budu psát někdo považoval za klasický ošuntělý blog. Bude to takové pojednání o různých tématech běžného života jednoho člověka, který chodí mezi vámi.

 

 

 

Vztahy - náhodné články

Psychologický test, výběr dveří - co o vás volba vypovídá?

 

psychologicky-test-vyberte-si-jedny-dvere-co-o-vas-vyber-vypovida

psychologicky-test-vyberte-si-jedny-dvere-co-o-vas-vyber-vypovida
Sebepoznání je hlavní podmínkou seberozvoje. Člověk nemůže rozumět jinému člověku, dokud se nenaučí rozumět sám sobě. Tento velmi zajímavý test se během krátké doby stačil stát středem zájmu uživatelů Internetu. Těch, kteří by rádi nahlédli za závěs skrývající jejich budoucnost.

___

___

Seznamování přes internet - seznamky na internetu

seznameni_pres_internet.jpg Kdo by si před několika pomyslel, že se internet stane takovým fenoménem, bez něhož si už většina z nás nedokáže život představit. Pro mnohé se stal byznysem či pracovním prostředím, pro jiné světem zábavy. Pro někoho zase místem zajímavých setkání, kde si může v pohodlí domova najít přátele nebo dokonce potkat toho pravého, popřípadě tu pravou.
___
___ 

Psychosomatické poruchy, nemoci - když bolí duše, bolí i tělo

psychosomaticke_choroby.jpg Ve své praxi se setkávám často s tím, že se dlouhodobý stres - ať už například pracovní, vztahový nebo v rámci nějaké negativní životní události (např. úmrtí v rodině), se převádí do somatické oblasti. Pacienti potom přichází například s tím, že mají bolesti krční páteře a ztuhlé svaly. Ale existuje velká řada potíží vzniklých na psychické bázi a převádějících se na tělo. Tyto poruchy řadíme pod název psychosomatické.
___
___

Texty - náhodné články

Nákup zdravých potravin není tak těžký jak vypadá

nakup-zdravych-potravin-neni-tak-tezky-jak-vypada
nakup-zdravych-potravin-neni-tak-tezky-jak-vypada
Často si sice s chutí přečteme nějaký článek o zdravé výživě, abychom pak ale v obchodě stejně kvůli nedostatku času nebo omezeným finančním možnostem nakoupili nevhodné potraviny s vysokým podílem tuků, cukrů či soli, a naopak s malým množstvím potřebné vlákniny, vitamínu C či vápníku. Peněženka při tom tolik netrpí, ale naše tělo ano.  Všichni víme, že by náš jídelníček měl obsahovat dostatek nutričně významných látek, včetně vitamínů, minerálních látek a stopových prvků.
___
___

Snížení účinnosti hormonální antikoncepce, jak předejít selhání antikoncepčních pilulek

jak_zabranit_selhani_antikoncepce.jpgNejčastějším důvodem selhání hormonální antikoncepce je zapomínání nebo nepravidelné užívání pilulek. Je prokázáno, že až 47 % žen si zapomene vzít jednu tabletku v cyklu! Dvě nebo více tablet během jednoho měsíce zapomene užít až 22 % žen. S věkem žen se kupodivu zapomínání na antikoncepci zmenšuje, což možná souvisí s větší zodpovědností vůči sobě i svému okolí.

___
___ 

Sušení ovoce, zeleniny a hub - návod, postup, tipy, rady a zlepšováky

suseni-ovoce-zeleniny-a-hub-navod-postup-tipy-rady-a-zlepsovaky

suseni-ovoce-zeleniny-a-hub-navod-postup-tipy-rady-a-zlepsovaky
Sušit potraviny můžeme v troubě nebo i ve speciálních sušičkách. Samozřejmě naše babičky využívaly i půdy a sklepy. Například houby nebo bylinky se sušily v pěkné slunné dny i venku. Ovšem ne přímo na slunci. Různé rady k sušení venku, troubě, domácí sušice najdete na této stránce. 

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz