kalisie vonava ucinky na zdravi co leci pouziti uzivani vyuziti 1974 otevreniKalisie voňavá nebo vonná (callisia fragrans, zlatý vlas, venušin vlas) je rostlina rostoucí v tropech a subtropech, která má ráda teplo a vlhko. Její domovinou je Střední a Jižní Amerika, Tichomoří a Austrálie. U nás se pěstuje jako pokojová rostlina, která snáší pokles teplot až na 12 °C, takže ji přes léto můžeme vysadit i do zahrady do polostínu nebo do truhlíku na balkon. Velice snadno se rozmnožuje a snadno zakořeňuje, podobně jako její příbuzné rostliny, které všichni známe pod lidovým názvem blázen, voděnka, podénka.


Účinky kalisie vonné na zdraví:

Ulomíme výhonek a necháme ho zakořenit ve vodě, kde ze spodní části řízku ponořeného do vodě se vytvoří za 2 až 3 týdny kořínky a potom rostlinu můžeme zasadit do květináče. Použijeme normální zahradnický substrát, který udržujeme stále vlhký a občas přihnojíme. Jedná se o rychle a bujně rostoucí druh, tyto její vlastnosti jsou pro naše léčitelské účely ideální.

 

Pěstování kalisie a rozmnožování

Informace jak pěstovat a rozmnožovat kalisii jsou zde.

 

Účinky kalisie na zdraví člověka

Kalisie voňavá je rostlina, která si právem zaslouží název zázračná. Ne nadarmo byl v posledních dvaceti letech prováděn intenzivní výzkum této rostliny, jak v bývalém Sovětském svazu, tak i v USA v oblasti vojenského využití. Rostlina má tak široké spektrum léčivosti, že je použitelná téměř na všechny nemoci a to v silné účinnosti.

Léčí prostatu, alergie, Alzheimerovu nemoc, Parkinsonovu chorobu, roztroušenou sklerózu, artrózu, arytmie, astma, bakteriální a virové onemocnění, migrény a bolesti hlavy, bolesti kloubů, bolesti páteře, bolesti uší, zánět nosních mandlí, bolesti zubů, záněty dásní, bradavice, Crohnovu nemoc, reguluje průjmy a zácpy, cysty v prsou, varleti, odstraňuje otoky, cukrovku, hojí rány a spáleniny, léčí vysoké horečky, kašel, bolesti v krku, chřipku, angínu, konečník, lymfatické cesty, stimuluje imunitní systém, rozpouští malé ledvinové kameny a písek, mykotická onemocnění, omlazuje buňky a zpomaluje stárnutí, léčí ostruhy, pálení žáhy, podporuje srdce, cévní a žilní systém, snižuje vysoký krevní tlak, odstraňuje syndrom chronické únavy, polypy v nose, vředy, polypy ve střevech a ve žlučníku, léčí oční šedý zákal a snižuje dioptrie, rakovinu všeho druhu, pomáhá komplexně vyčistit organizmus, léčí slinivku, záněty žaludku, dvanácterníku, slezinu, štítnou žlázu, endokrinní systém, zánět průdušek, žlučníkové kameny.

Tento výčet nemocí je tak obšírný, že se tomu nechce ani věřit, že kalisie voňavá je tak všestranně léčivá. Je to pravda, a protože disponuje velikou léčivou silou, tak v tomto případě musíme dodržovat stanovené dávky vycházející z receptur na jednotlivé nemoci. Podle citace, kterou vyslovil ve 30. letech 15. století Paracelsus, která zní. „Vše co člověk požije, může být jako lék i jed, rozhodující je dávka.“ Podle tohoto rčení se budeme chovat s kalisií. Při dodržování léčebných dávek se neobjevují žádné vedlejší nežádoucí účinky. U některých osob se výjimečně může objevit alergie nebo jiné potíže, v tomto případě přestaneme kalisii používat a zvolíme léčbu jiným způsobem.

Člověk si většinou na léčivou sílu přírody vzpomene pozdě, to znamená, když je již nemocný, nebo starý. Kalisie vonná nám pomůže organizmus zachovat v dobré kondici, vytvořit prevenci a mladickou svěžest a má vysoký ozdravující vliv, je to doslovně, „Elixír zdraví“. K léčbě používáme listy nejlépe 20 cm dlouhé a výhonky ze starších rostlin, které mají nejméně 5 kolínek, protože mladší rostliny nemají dostatek biologicky aktivních látek (nemají takovou účinnost).

 

Vyšší účinnost díky ledničce - biogenní stimulace kalisie

Bylo zjištěno, že u kalisie docílíme ještě větší účinnost, když si výhonky kalise o 5ti kolíncích vložíme do sáčku a umístíme je do chladničky na dobu 7-14 dnů, do teplot + 2 až + 4 °C, ale již po třech dnech můžeme rostliny používat.
Uložením rostlin v ledničce (ne v mrazáku), se v nich dodatečně vytvoří rostlinné biogenní stimulátory, které navyšují jejich léčivost a účinnost (tvz. metoda biogenní stimulace). Proto pro všechny léčivé indikace použijeme rostliny připravené z ledničky.

 

Recepty z kalisie, receptury, zpracování a přípravky, které si můžeme připravit sami doma:

Lihový výluh – tinktura z kalisie

Před výrobou výhonky biogenně stimulujte - vizte výše.
Tinkturu vyrobte podle receptu na www.WebinarTinktury.cz .

Balzám

Do skla dáme 40 ml olivového oleje a 30 ml lihového výluhu minimálně z 20 kolínek, uzavřeme a 7 min. prudce třepeme před upotřebením, aby se složky spojily. Balzám je na vnější použití.

Odvar

Jeden velký list kalisie povaříme na mírném ohni ve skle nebo smaltované nádobě v litru vody minimálně 15 minut, list odstraníme a odvar necháme vychladnout a potom uložíme v chladničce. Odvar je určen na vniřní i vnější použití, spotřebujte do několika dnů.

Čerstvá šťáva

Část rostliny podle potřeby rozsekáme v mixeru nebo pomeleme v mlýnku na maso. Můžeme přecedit nebo používáme i se zelenou hmotou na zábaly při rakovině kůže, na rány, které se těžko hojí. Šťávu vymačkáme i lisem na česnek. Trvanlivost jako u odvaru.

Mast z kalisie

Základem masti (nosným médiem) je kosový olej, bambucké máslo nebo vazelína (od používání vazelíny se upouští z důvodu že jde o chemický produkt). Kalisii rozmixujeme a vzniklou hmotu smícháme se základem v poměru 2 díly kalisie a 3 díly nosného média. Vezmeme širší kastrol, dáme do něj trošku vody. Pak vezmeme užší kastrol, do něj dáme kalisiovou hmotu s nosným médiem.
Dále postupujeme jako kdybyste rozehřívali čokoládu na polevu - pod spodním kastrolem zapálíme plyn nebo pustíme plotýnku a to na co nejnižší stupeň (ideálně teplota do 45°C, pokud můžete přesně regulovat).
Ohříváme jednu hodinu, dáme vychladnout. Necháme 12 až 24 hodin odležet a pak ohřejeme do stavu, kdy se nosné médium s bylinnou drogou rozpustí. Necháme schládnout. Oddělí se voda od tuku. Vodu slijeme (voda v masti zkracuje životnost masti).
Naposledy ohřejeme tuk bez vody, přes jemný cedník nebo plátánko scedíme a nalijeme do prázdných čistých kelímků. Ihned můžeme přikrýt krytkou.
Trvanlivost kalisiové masti je 1 rok (v lednici i 2 roky).

Kalisiový olej

Výhonky kalisie vonné rozmixujeme a zalijeme olivovým olejem v poměru 1 díl kalisie a 2 díly oleje, dáme na plotnu a při teplotě 30 – 40 °C zahříváme 8 až 10 hodin. Olivový olej můžeme nahradit řepkovým nebo slunečnicovým olejem, tyto oleje jsou na pokožce méně cítit. V létě místo zahřívání na plotně můžeme sklenici s kalisií a olejem vystavit na slunci v okně po dobu tří neděl a pak scedit. Používá se jako mazání. Trvanlivost asi 1 rok.

 

Prevence nemocí - žvýkání

Čas od času si můžeme v rámci prevence požvýkat po listu nebo i výhonku kalisie voňavé, maximálně však třikrát denně. Po vyžvýkání zbytek vyplivneme.

 

Účinky kalisie na zdraví a nemoci

Prevence a podpůrná léčba rakoviny

Vědecké výzkumy prováděné jak v USA, tak v Rusku prokázaly, že šťáva z kalisie obsahuje látky, které brání v bujení rakovinných buněk. Dá se použít u nádorů, které se z důvodu umístění nedají operovat a u metastáz, které již z důvodu rozsáhlosti jsou také neoperovatelné a nakonec i u odoperovaných nádorů v posílení imunity. Lidské tělo, které má dispozice k rakovinným novotvarům nemá ani po operaci stoprocentní jistotu, že za nějaký čas se rakovinné onemocnění neobnoví. Použitím kalisie voňavé se šance na přežití podstatně zvýší.

Jak již bylo předesláno, použijeme výhonky, které mají minimálně 5 kolínek, ideálně ze starších rostlin. Z těchto výhonků, které vložíme aspoň na tři do ledničky, nařežeme 20 kolínek, které mírně rozmačkáme a po vyjmutí z ledničky dáme do 0,5 litrů vodky nebo slivovice a necháme 14 dní luhovat. Potom přecedíme a dobře uzavřeme a uskladníme na tmavém místě. Musíme si sehnat také kapátko, kterým budeme dávkovat.

V začátku léčby první den budeme užívat, 3 x denně 10 kapek, druhý den 10 kapek navýšíme na 11, čili 3 x denně 11 kapek, třetí den navýšíme na 3 x denně 12 kapek a tak pokračujeme s navyšováním každý den o kapku až na 40 kapek. To znamená, že při posledním navýšení budeme užívat 3 x 40 kapek denně. Při dosažení 40 kapek denně budeme další den snižovat o kapku na 3 x 39 kapek. Každý další den dávku snížíme o jednu kapku, až se dostaneme opět na 3 x 10 kapek denně.

Potom léčbu přerušíme na dobu 10 dní a po přerušení celý cyklus opakujeme stejným způsobem. Takto provedeme po sobě tři cykly s 10 denními přestávkami.

Při rakovině kůže nebo píštělích a vředech se přikládají listy rostliny na bolavé místo maximálně po dva dny na 4 hod denně. Potom uděláme na týden přestávku. Rozředíme vymačkanou šťávu z výhonků převařenou vodou v poměru 1 : 5 a po přiložíme na ránu, zajistíme mulem nebo gázou. Šťávu lze vyrobit v mixéru. Obklad může být i se zelenou hmotou nebo pouze textilie namočená v této šťávě.

Cysta, cysty v prsou

Na postižené místo se přiloží obklad z rozdrcených listů kalisie, je možno namočit tkaninu do odvaru, nebo provést obklad z čerstvé rostliny. Současně si připravíme lihový výluh z 15 kolínek. Užíváme 3 x denně 1 kávou lžičku extraktu 20 minut před jídlem. Můžeme ještě 3 x denně žvýkat výhonek, tj. 1 kolínko nebo list a pak vyžvýkaný zbytek vyplivnout.

Cukrovka

Dva spodní listy, které jsou nejstarší, utrhneme a dáme podle známé úpravy rostliny do ledničky. Potom je vložíme do 1,5 litru vody a vaříme 15 minut. Teplou tekutinu dáme do termosky i s listy, kde nám to do druhého dne pomalu vychladne. Druhý dne si vždy 0,5 dl ohřejeme a pijeme teplé 40 min. před jídlem 3 x denně. Tímto stylem budeme postupovat 10 dní a pak 14 dní uděláme přestávku. Celý cyklus budeme praktikovat, až se glykémie sníží na přijatelnou mez.

Kašel, bolesti v krku, angíny

Po dobu potíží žvýkáme malý kousek, asi 3 cm listu, 3 x denně a po vyžvýkání vyplivneme.

Crohnova choroba, regulace průjmu, zácpy, kolitida

Crohnova choroba je po lékařské stránce poměrně těžce léčitelná, nebo v horším případě, neléčitelná. Použijeme dva velké listy upravené známým způsobem v ledničce a vaříme v 1 litru vody asi 20 minut. Odvar dáme do termosky i s listy a druhý den scedíme a použijeme. Použijeme 1 dl 4 x denně 40 min. před jídlem po dobu 7 dní. Před použitím si dávku ohřejeme. Potom uděláme 7 dní pauzu a tak dále do vyléčení problému. Pokud se jedná o regulaci průjmu, zácpy a kolitidy bude odvar stejný a ve stejných cyklech. Léčbu ukončíme po ustoupení potíží.

Konečník, lymfatické cesty

Crohnovu chorobu obyčejně provází píštěle. Proto píštěl potíráme odvarem. Stejně tak při hemeroidech a svědění konečníku. Natíráme tuto oblast 3 x denně odvarem z listů. Dva velké listy kalisie opět upravíme v ledničce a potom je vaříme 15 min. a uložíme v termosce i s listem na druhý den a potom scedíme. Tímto vývarem natíráme denně 3 až 5 x konečník. Je možné použít i mast, kterou si vyrobíme podle návodu a aplikujeme ji na noc, kdy ji do konečníku vetřeme. Můžeme použít jeden nebo druhý z těchto způsobů, zaleží na nás, co se nám osvědčí. Pokud by se objevili potíže, tak na 14 dní přerušíme.

Slinivka, záněty žaludku, dvanácterníku, sleziny

Dva velké listy upravené z ledničky vaříme 15 min., v 1,5 litru vody, dáme do termosky i s listem a necháme je řádně vyluhovat do druhého dne, kdy vývar přecedíme a použijeme. Pijeme 40 min. před jídlem 3 x denně 0,5 dl po dobu 10 dní. Pak uděláme 14 dní přestávku. Tento cyklus 5 x opakujeme.

Polypy ve střevech a ve žlučníku

Nařežeme 50 kolínek upravených v ledničce a naložíme je do 0,5 litru vodky nebo slivovice na dobu 10 dní, potom přecedíme a skladujeme. Extrakt používáme tak, že 40 min. ráno a večer, čili 2 x denně před jídlem nakapeme 10 kapek do 30 ml teplé vody, (10ml je jedna polévková lžíce) a polkneme. Těchto 10 kapek navýšíme každý den o 1 kapku až do 35 kapek. Potom budeme zase ubírat každý den 1 kapku, až se dostaneme na hodnotu zase 10 kapek denně. Přidávání a ubírání kapek každý den je podobné jako u léčby rakoviny. Provedeme celou léčebnou kůru a pak přerušíme užívání na týden a pokračujeme stejným způsobem s druhou kůrou a přerušíme opět na týden. Při třetí kůře zvýšíme podávání extraktu na 3 x denně opět 40 min před jídlem. Po absolvování třetí léčebné kůra uděláme přestávku 10 dní a ve stejném cyklu budeme pokračovat až do 5 léčebných kúr, tj. asi 8 měsíců.

Štítná žláza

Odvar z kalisie upravuje funkci štítné žlázy v obou směrech, jak hypofunkci, tak hyperfunkci. Dva velké listy upravené z ledničky vaříme 20 minut a dáme do termosky vyluhovat i s listy na druhý den. Potom scedíme, přihřejeme a pijeme teplé 3 x denně 0,5 dl, 40min před jídlem. Na noc si uděláme obklad na štítnou žlázu z odvaru, který máme již vyrobený. Namočíme v něm gázu nebo mul a zajistíme. Tento postup praktikujeme 25 dní a pak 5 dní přestávka. Léčebný cyklus opakujeme 3 x.

Podpora srdce, cévního a žilního systému, snížení vysokého tlaku, odstranění syndromu únavy

Upravenou kalisii z ledničky nařežeme na 15 kolínek a dáme luhovat do vodky nebo lihu na 14 dní na tmavé místo. Potom scedíme a používáme 40 minut před jídlem do 1 dl teplého čaje 15 kapek extraktu po dobu 30 dní. Po 30 dnech uděláme 5 dní přestávku a dalších 30 dní opakujeme.

Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, roztroušená skleróza

Připravíme si lihový výluh z 20 kolínek kalisie, kterou předem opět upravíme v ledničce. Budeme používat 3x denně 1 kávovou lžičku vždy před jídlem po dobu 10 dní a pak přestávku 7 dní. Tyto cykly budeme opakovat minimálně 5 měsíců podle rozsahu postižení.

Ledvinové, močové kameny a písek

Po dobu 30 dní budeme žvýkat denně výhonek asi 3 cm, který po vyžvýkání vyplivneme. Potom uděláme přestávku týden a pokračujeme zase 30 dní ve žvýkání. Musíme na sobě sledovat, aby nenastala alergická reakce, v těchto cyklech budeme pokračovat do odstranění příčin. V případě alergie musíme s kalisií přestat a zvolit jinou léčbu.

Adenom prostaty

Odvar připravíme z 1 polévkové lžíce listí Ořešáku (vlašský ořech) a z půlky listu kalisie vonné, vaříme v 2 dl vody 15 min a pak scedíme. Užíváme 2 čajové lžičky 3 x denně 30 min. před jídlem po dobu 14 dní. Potom je tříměsíční přestávka. V této přestávce užíváme odvar z kořene lopuchu, který vaříme v 0,5 litru vody 5 min. a potom přidáme list rostliny, odstavíme z varu a necháme luhovat 30 min. Užíváme 3 x denně polévkovou lžíci 30 min. před jídlem. Při této kůře je naprostý zákaz požívání mléčných výrobků, mléka, vajíček, všeho alkoholu, ostrých pálivých produktů a všech konzervovaných pokrmů.

Zánět dásní a bolesti zubů

Rostlinu upravíme v ledničce a potom si z ní připravíme si lihový výluh ze 40 kolínek. Natíráme dásně 3 – 5 x denně. Můžeme žvýkat výhonky, nebo listy po malých kouskách 3 x denně. Nebo použijeme 1 kávou lžičku soli, kterou rozpustíme v teplé vodě v množství 1 polévkové lžíce a přidáme 4 kapky výluhu a několikrát denně si potíráme postižené místo.

Mykotické potíže, plísně na nohou

Kalisii předem upravíme v ledničce a pak si z ní připravíme lihový výluh z 15 kolínek. Natíráme postižené místo 3 – 5 x denně po dobu 10 dní, potom uděláme 5 dní přestávku a opět pokračujeme do vymizení potíží.

Bolesti páteře, kloubů, kostí, sedacího nervu, kyčelního kloubu, artritida

Připravíme si 40 kolínek kalisie, které upravíme v ledničce a potom z nich vyrobíme lihový výluh dle návodu. Luhujeme 20 dní a potom přecedíme. Užíváme 3 x denně kávovou lžičku 20 minut na hladový život před snídaní a postižená místa potíráme 3 x denně lihovým výluhem a masírujeme 3 minuty. Používáme do ústupu bolesti maximálně po dobu 7 dní a pak 10 dní uděláme přestávku a pokračujeme.

Bolesti uší, zánět nosních mandlí

Rostlina opět z ledničky - vymačkáme tekutinu (použijeme mačkátko na česnek) z jednoho listu Kalisie na vatičku, kterou vložíme do ucha na dobu max. 4 hod. denně. Praktikujeme do odeznění bolest max. týden a pak následuje 5 dní přestávka. Zároveň pijeme 3 x denně, 40 min před jídlem, odvar z listů.

Oči

Používáním kalisie dosáhneme posílení očí a může se vám zlepšit šedý zákal (u nemoci je ale samozřejmě nutný dohled očního lékaře). Léčbu očí zvlášť nemusíte řešit, dojde k ní souběžně s omlazováním buněk a zpomalováním stárnutí v poslední kapitole, tj. pít 0,5dl odvaru po dobu 14 dní a pak 14 dní přestávka pokud možno až do smrti.

Bronchiální astma

Ze 40 kolínek kalisie upravené v ledničce si připravíme lihový výluh, který necháme 10 dní luhovat a pak scedíme. Užíváme 1 kávovou lžičku 40 minut před jídlem 1 x denně po dobu 10 dní. Pak uděláme na 10 dní přestávku. Ničím nezapíjet ani neužívat při jídle. Cyklus 5 x opakujeme.

Bolesti hlavy, migrény, pálení žáhy

List Kalisie, nebo kolínko po úpravě z ledničky žvýkáme a po vyžvýkání vyplivneme, max. 3 x denně. U pálení žáhy žvýkáme v době pálení. Max. dávku 3x denně nepřekračujeme.

Kožní potíže, křečové žíly, otoky kloubů, bércové vředy, pooperační jizvy

Jeden díl z vylisované šťáva z listů a výhonků kalisie předem upravené v ledničce smícháme se třemi díly lanolinu nebo rakytníkové masti. Mažeme 3x denně.

Srdeční arytmie (nepravidelný srdeční rytmus)

Z 3 listů Kalisie upravených v ledničce si vytlačíme šťávu, kterou smícháme z 300 g medu a přidáme 2 polévkové lžíce vymačkaného citrónu a 1 polévkovou lžíci šťávy z Rakytníku. Tuto směs užíváme 2 x denně 40 min. před jídlem. Pokud to nepřejde, uděláme si novou směs a přestávku mezi užíváním týden.

Zánět průdušek (bronchitida)

Z 20 kolínek z výhonků upravených v ledničce si připravíme odvar z ½ litru vody a dáme s rostlinou do termosky na druhý den. Přecedíme a přidáme 3 lžíce medu. Budeme užívat 3 x denně 1 polévkovou lžíci 20 minut před jídlem po dobu 14 dní a potom 5 dní přestávka.

Hojení ran

Jedná se o pokousání od psa nebo poškrábání od koček, rýpnutí o rezavý hřebík, říznutí nožem, modřiny, otlaky, proleženiny, křečové žíly, ostruhy, atd.

Připravíme si lihový výluh z 20 kolínek podle známého receptu, nebo si připravíme mast z Kalisie a 3 x denně namažeme do odstranění problému.

Bradavice

Ráno a večer budeme bradavice natírat čerstvou šťávou z listů delších než 20 cm. Šťávu si vymačkáme mačkátkem na česnek. Další možnost je, že si připravíme mast podle návodu a několikrát denně si bradavice namažeme. Pokračujeme do doby, až bradavice zmizí, to je asi za měsíc, možná o něco déle podle okolností, je to bezbolestné.

Žlučníkové kameny

Připravíme si odvar z Kalisie a denně užíváme 1 kávovou lžičku tohoto odvaru a přidáme 3 kávové lžičky šťávy z černé ředkve. Užíváme 7 dní a 7 dní přestávka. Takto můžeme provést 5 cyklů. Pro ztišení bolesti užíváme 0,5 dl odvaru, který pijeme 3 x denně 40 min před jídlem.

Alergie

Rozdrtíme listy i stvol, které máme v PE sáčku, např. válečkem na nudle, v množství 1 polévkové lžíce a dáme do ½ litru vody, vaříme 15 min. a necháme luhovat 2 hodiny, potom scedíme. Užíváme 1 čajovou lžičku hodinu po jídle po dobu 7 dní. Potom uděláme přestávku 5 dní. Pokud potíže budou přetrvávat, tak cyklus opakujeme. Objeví-li se alergická reakce, tak přestaneme Kalísii používat a zvolíme jinou léčbu.

Při jakémkoli druhu alergie se nedoporučuje konzumace mléka, mléčných výrobků, uzenin, čokolády, ostrých jídel, pomerančů a kiwi, konzumujeme kuřata pouze z domácích chovů, nikoliv z velkochovů.

Při alergické rýmě si můžeme provést inhalaci. Necháme 15 min povařit 1 kávovou lžičku sušené Kalisie v ½ litru vody a inhalujeme asi 3 minuty. Přes hlavu si přehodíme ručník a hlavu dáme nad hrnek se žhavým odvarem.

Bakteriální a virové onemocnění, omlazování buněk a zpomalování stárnutí, pocit dobré pohody

Dva velké listy Kalisie upravíme v ledničce a vaříme v 1,5 litru vody po dobu 15 min. Teplý odvar dáme do termosky i s listem a druhý den použijeme. Při bakteriálním a virovém onemocnění pijeme 3 x denně 40 min před jídlem v množství 0,5 dl denně po dobu 10 dní. Potom uděláme přestávku na 10 dní a tak můžeme pokračovat do vyřešení problémů. Na pocit dobré pohody pijeme 2 x denně po dobu 10 dní a pak uděláme na 10 dní přestávku. Když chceme, dosáhnou omlazení buněk, a zpomalit stárnutí, stačí pít jednou denně 0,5 dl odvaru po dobu 14 dní a dalších 14 dní přestávka a odpočinek. Tento cyklus užívání Kalisie stále opakujeme, a tím dosáhneme určitě vyššího věku, než bez této aplikace.

Tuto situaci nesmrtelnosti musím ale trochu odlehčit. Až dovršíme 100 let i více, a přestane-li nás již život bavit, tak požádáme Boha, aby si vzal naši duši k sobě. To je zákon přírody, protože všichni jsme smrtelní.

Recepty na zdravotní problémy, který zde nenajdete

Pokud se nám vyskytnou zdravotní problémy, které uvedené recepty neobsahují, vytvoříme si vlastní postup v léčení, u kterého uvážlivě odvodíme dávku Kalisie z uvedených receptů s vědomím, aby nedošlo k předávkování a pamatujeme vždy, na přestávku v užívání. Při objevení alergie z Kalisie, nebo jiných potížích, přestaňte Kalisii používat a přistupte k léčbě jinými prostředky.

Warfarin a NOAC léčiva

Kalisie vonná nemá vliv na srážlivost krve a proto je možné ji užívat s NOAC léčivy (Pradaxa, Xarelto ad.) nebo Warfarinem.