Chlebový kvas s bylinkami - recept: Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho v troubě opečeme. Opečený chléb vložíme do kastrolu a zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme ustát. Pak tekutinu slijeme, přidáme droždí, cukr, med, mátu, zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě 5-6 hodin kvasit. Po zkvašení přecedíme do lahví, do každé láhve dáme pár hrozinek, láhev zazátkujeme a uložíme na 2-3 dny do chladu. Je to nápoj vhodný pro letní dny.
Účinky rostliny:
Chlebový kvas s bylinkami - suroviny, ingredience:
- 1 kg tmavého chleba
- 2-2, 5 l vdy
- 25 g droždí
- 150 g cukru
- 50 g medu
- 20 g máty peprné
- 2 lžičky hrozinek