Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 125 g másla, 200 g ovesných vloček, 100 g pohankové krupice, 250 g sušených datlí, 2 vejce, 100 g moučkového nebo ovocného cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva. Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept: Máslo zahřejeme, smícháme s vločkami a krupicí a necháme ztuhnout. Datle vypeckujeme a na drobno posekáme. Vejce, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme.


Účinky rostliny:

Přidáme směs másla, vloček, krupice a datlí a vše dobře promícháme. Dvěma čajovými lžičkami tvoříme hrudky, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut při teplotě 175 stupňů.