pohankova dobrota s hlivou ustricnou a cervenou repou recept postup navod suroviny ingredienceMilí bylinkáři, 1.2.2019 jsem vařil mimořádně zdravou dobrotu a přítelkyně říkala, že už dlouho nic tak dobrého nejedla (dokonce i její 7leté dítě to jedlo :D), takže jsem se rozhodl, že by byla škoda, kdyby toto jídlo upadlo v zapomnění a dávám k dispozici recept. Vařil jsem to podle své fantazie, takže ani vy se receptem neřiďte doslova a dávejte do jídla, co vám chutná:

Účinky rostliny:

Doba přípravy: asi 30 minut.

► POHANKA:

Smíchat 500 g pohanky, 1000 ml studené vody. Uvést do varu, vařit několik minut (cca. 5 minut) do změknutí s majoránkou a solí.

► HLÍVOVO-ŘEPOVÁ SMĚS:

1 hodně velkou cibuli nakrájet na drobno, na tuku (používám nepřepalující se řepkový olej) klasicky oprančit, když je cibule dozlatova, přihodit hlívu ústričnou (300 g) nakrájenou na malé kostky, oprančit. Zasypat sušenou paprikou v prášku, oprančit jen 20 sekund! (jinak by paprika zhořkla), přidat vodu a uvést do varu, dusit na mírném plameni cca. 10 minut.
Po 10 minutách přidat 100 g na drobno nakrájené řepy, 150 g nasekaného salámu (je jedno jaký - šunka, krůta, kuře - ideálně cca. 95% masa), přilít trošku kečupu nebo rajského protlaku (jako obrovský milovník Itálie jsem použil passata di pomodoro rustica z Itálie) a dát bylinky, co máte doma (použil jsem do tohoto jídla špetku kari, dále sušený česnek a svou vlastní bylinkovou kořenící směs (pozor, jen trošičku - na špičku nože) rozmarýn, libeček, estragon, tymián, majoránka, dobromysl, meduňka, bazalka, anýz, fenykl, kopr, kmín a medvědí česnek) a co se hodí do vaření dle své fantazie.
Po 10 minutách dát z plotny a naservírovat pohanku a doprostřed do důlku dát hlívovo-řepovou směs.

Dobrou chuť :)

 


DALŠÍ RECEPTY S POHANKOU: