Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 ml vody, špetka soli, 80 g másla, 80 g hrubé mouky, 55 g pohankové mouky, 4 vejce, libovolný krém, rumová nebo karamelová poleva. Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept: Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme k varu, přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do vychládlého těsta postupně vmícháme vejce a dobře vypracujeme.


Účinky rostliny:

Vložíme do sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech vystříkáme požadované tvary, např. věnečky, větrníky, banánky nebo taky labutě. V předehřáté troubě, kterou při pečení zbytečně neotvíráme, je upečeme do červena. Vychladlé naplníme krémem, šlehačkou, atd. Nakonec polijeme polevou.