Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 50 g droždí, 250 ml mléka, 70 g cukru, 2 žloutky, 170 g rozpuštěného másla, 1/2 čajové lžičky soli, kůra z 1 citronu, 1/2 čajové lžičky skořice, 2 tlučené cípky badyánu, 10 strouhaných hořkých mandlí, 120 g krájených loupaných mandlí, 150 g rozinek, 60 g kandovaného ovoce, 50 g rozpuštěného másla, cukr na posypání.


Účinky rostliny:

Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - recept: Mouku, droždí, mléko, cukr, žloutky, rozpuštěné máslo, droždí, sůl, citronovou kůru, skořici, badyán, strouhané hořké mandle smícháme a zaděláme těsto. Přidáme loupané krájené mandle, rozinky, kandované ovoce a dáme kynout. Potom tvarujeme štolu a ještě jednou necháme vykynout. Upečenou, ještě teplou štolu potřeme rozpuštěným máslem a hodně pocukrujeme.