Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 150 g strouhané čokolády, 150 g moučkového cukru, 80 g pohankové mouky, 50 g neloupaných strouhaných mandlí, 2 bílky, 3 čajové lžičky rumu. Suroviny pro náplň: Kousek másla velikosti vlašského ořechu, 1 čajová lžička moučkového cukru, 1 vařený strouhaný žloutek, trocha rumu. Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept: Čokoládu smícháme s cukrem, mandlemi, bílky, moukou, rumem a spojíme v těstíčko.


Účinky rostliny:

Vyválíme na stejně silný váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Každý kousek trochu roztlačíme a do středu dáme kousek náplně.

Náplň - recept:

Máslo utřeme s cukrem, nastrouhaným žloutkem a ochutíme rumem. Sbalíme v kuličku. Vložíme do papírových košíčků.Obměna: Místo kuliček uděláme důlkové koláčky. Každý kousek roztlačíme uprostřed koncem vařečky. Do důlku dáme trochu náplně.