Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Octan železitý při výrobě zkvasil - co je příčinou?

1 odpověď
(stránka otevřena 218x)

Dotaz:

Dobrý den, pane doktore.

Dle Vašeho navodu jsem pripravila octan, ale mne nalev kvasi
Pouzila jsem ocet 10%
Nyni mam zeleno cernou kasi
Myslite
, ze mohu po zcezeni nalev pouzit?

Dekuji za odpoved Jitka
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.

Kvašení, tedy fermentace je přirozený přírodní proces, který nemusí být na škodu. Osobně s aplikací zkvašeného octanu nemám zkušenost. Mně při výrobě nikdy nezkvasil.

Příčinou je velmi pravděpodobně příliš velké množství léčivých rostlin na úkor množství octa.

Nejdůležitější je v octanu železo, které aplikací "vytahuje" z ostruhy vápník, což je žádoucí.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.