Jste zde: Úvodní stránka
Zpracování
Receptury
Kulinářské recepty s bylinkami a zeleninou
Krémová polévka s topinambury - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava




Jsme na facebooku, přidejte se do skupiny, sledujte nové články.
Krémová polévka s topinambury – recept, postup přípravy: topinambury očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy s vodou a s plátky citronu. Rozpustíme si na pánvi máslo, přidáme ještě cibuli a česnek a smažíme po dobu přibližně 3 minut na mírném plameni, jen zlehka a tak, aby nezměnila barvu. Topinambury necháme okapat (plátky citronu již odstraníme) a vložíme k cibuli.
Promícháme a smažíme 2 minutky, aniž by došlo ke změně barvy. Přidáme vývar, sůl, pepř, bobkový list, muškátový květ a citronovou šťávu. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut, aby nám zelenina dostatečně změkla. Odstraníme bobkový list. Polévku rozmixujeme, vmícháme ještě smetanu a pokrájenou jarní cibulku, vše povaříme. Nakonec ozdobíme mrkví a petrželkou a můžeme podávat.
Účinky topinamburu na lidské zdraví jsou uvedené zde.