RYBÍZOVÝ LIKÉR: bobulemi rybízu plníme čistou vymytou a vysušenou aspoň litrovou láhev až do půlky. Zalijeme vodkou, zazátkujeme a dáme do chladné spíže. Cca na 2-3 týdny ale i déle. Pak scedíme rybíz přendáme do krabičky a zasypeme cukrem. Na litr se dáva tak 300-400 g cukru, ale můžete to udělat i méně sladký. Produkt se dá do ledničky na cca. 1-2 dny. Pustí štávu, vylisujeme, smícháme se základem (viz výše), necháme uležet. Za několik dní můžeme pít. Dobrou chuť! :)
Rybízový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další články v kategorii:
- Bylinky pro všechny od MUDr. Zbyňka Mlčocha
- MUDr. Zbyněk Mlčoch a bylinky aneb jak to všechno 1994 začalo
- Osobní setkání a poradenství u Bylinkového doktora® MUDr. Zbyňka Mlčocha
- Eshop byliny, rostliny, keře, stromky, stromy na objednávku
- Bylinková škola Moudro bylinek - kurzy 2021
- Jaké byliny a rostliny bych si chtěl pořídit v roce 2020 na svou bylinkovou zahrádku
- 100 nejnovějších stránek
- Bylinková zahrada Zbyňka Mlčocha - jaké byliny má na své zahrádce?
- Bylinkáři, botanici ČR a zahraničí, slavní bylinkáři historie
- Za levandulí do Provence - video
- Beseda, poradna bylináře a nutriční terapeutky, Morkovice-Slížany 8.10.2024
- Bylinkářka Maria Treben - životopis, jak a kde žila a co života zažila
- Bylinko-botanická procházka Malšova Lhota u Hradce Králové 14.6.2025
- Bylinko-botanická procházka Studénka u Nového Jičína (CHKO Poodří) 1.6.2025
- Bylinko-botanická procházka u Brna (Ořešín) 31.5.2025