bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Bezová šťáva - přírodní konzervace, jak zajistit aby vydržela do zimy?

1 odpověď
(stránka otevřena 2364x)

Dotaz:

Chtěla bych udělat bezovou šťávu, jak mám docílit toho aby mi vydržela aspon až do zimy a nezkazila se?

Odpověď na dotaz:

Ideální je uchovat sirup v ledničce. Chápu ale, že pokud ho máte hodně, nelze to. Výhodou je nechat ho na chladném místě - ve sklepě. Je-li koncentrace cukru dostatečná, kvasné bakterie by neměly mít možnost začít sirup kvasit. Každopádně chladem nic nepokazíte.


Předpokládám, že jste myslela sirup a ne šťávu. Bezinková šťáva (tedy ředěný sirup přímo k pití) by do zimy nevydržela ;-)