Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Bezový sirup vyrobený zastudena prosypáním cukrem

1 odpověď
(stránka otevřena 593x)

Dotaz:

Dobrý den, milý pane doktore.

Můj dotaz je následující:

PNasbírala jsem květ bezu černého a chci ho proložit s cukrem a nechat macerovat.
Myslím to tak, že do 4 litrové sklenice dám na spodek vrstvu bezového květu a zasypu vrstvou cukru. Opět vrstvu bezového květu a zasypu vrstvou cukru a tak chci pokračovat do naplnění sklenice a nakonec bych zasypala bezový květ cukrem.
Můžu to tak zkusit a nechat na okenním parapetu "zrát" asi 3 týdny? Budu ráda, jestli mi napíšete svůj názor, jestli se to tak dá provést a pak takovouto "tinkturu"si dávat jako lék 1 kávovou lžičku na lačno ráno.

Mockrát Vám děkuju za Vaši odpověď a zdravím Monika
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.

Ano, může být. Nezapomeňte na dostatečnou koncentraci cukru, aby Vám to nezačalo kvasit nebo plesnivět.

První vrstva ve sklenici by neměla být květ, ale cukr!

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.