bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
Na dotazy bude v poradně odpovídáno 21., 23. a 24.10.2020.
Děkuji za pochopení. Dr. Z. Mlčoch, bylinář. 
 

Jitrocelový sirup za studena - musí být v lednici?

1 odpověď
(stránka otevřena 684x)

Dotaz:

Dobrý den.
Děláte jitrocelový sirup za studena? Musí být uložen v lednici nebo cukr je konzervant a bez převaření můžeme skladovat mimo lednici?
Děkuji za odpovědi.

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.
Je-li v podstatě jakýkoliv (nejen jitrocelový) sirup vyroben správně a koncentrace cukru je dostačující, platí Vámi uvedené - tzn. že není nutné, aby sirup byl v lednici. Je možné jej uchovat v nějaké spižírně apod.
Postup výroby různých sirupů vyráběných zastudena (jitrocel, pampeliška, sedmikráska, smrk, rýmovník ad.) je zde:
https://www.bylinkyprovsechny.cz/vyhledavani?searchword=za%20studena&ordering=oldest&searchphrase=exact&limit=100
O kvašení a plísni na bylinkových sirupech je zajímavý článek zde:
https://www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/sirup-kvetovy/1530-plisen-pri-vyrobe-bylinkoveho-sirupu-a-kvaseni-prevence-jak-se-tomu-vyhnout
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.