bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
slideshow_web_01
slideshow_web_02
slideshow_web_03
previous arrow
next arrow
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Máte problém uložit dotaz do poradny? Podívejte se na návod ve videu zde.

× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Křídlatka - zpracování kořene - čerstvý nebo sušený, stáří kořene

- 20. srp 2020 10:45 #4256 od tazatel
Dobrý den, pane doktore, Prosím Vás o radu ohledně křídlatky a tinktury z ní. Mám kořen, zpravovavate ho za syrova nebo sušený, v jakém poměru namíchat a zda kořen viz foto není moc starý. Děkuji za ochotu mějte se krásně.
Přílohy:

- 21. srp 2020 05:48 #25246 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den. U křídlatky platí, že čím je kořen starší, tím má vyšší obsah účinnýchlátek. Kořen křídlatky sbíráme na podzim a brzy na jaře. Ne třeba v srpnu. Používá se ideálně čerstvá bylinná droga (čerstvý kořen), sušením se část látek znehodnocuje a hlavně po sušení se s ním velmi špatně manipuluje (musí se nastříhat nůžkami na větve a pokud máte kořen sušený, je to skoro nemožné, potřebovala byste hydraulické nůžky hasičů : D). Z křídlatky vyrábím bylinnou tinkturu. Univerzální dávkování tinktur je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.208 sekund