Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Meduňkový sirup vyrobený zastudena prosypáváním vrstvami cukru - lze takto vyrobit?

1 odpověď
(stránka otevřena 989x)

Dotaz:

Dobrý večer pane doktore,
chci se jen zeptat, zda jde udělat z meduňky sirup, že se dá opraná do sklenice zasype vrstvou cukru, opět vrstva meduňky a dá za okno na slunce, luhovat 6 týdnů a je sirup? Nebude se to kazit?
Děkuji za Váš názor.
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.
Ano, tímto způsobem lze vyrobit meduňkový sirup zastudena. Kromě meduňky doporučuji přidat ještě kolečka bio citronu bez kůry a bílé části okolo.
Takto vyrobený sirup po scezení doporučuji uchovávat v ledničce. Pokud máte sirupu více a víte, že ho hned nezpotřebujete, doporučuji vršek, a vrcholík lahve (i dovnitř lahvce) zastříkonout rozprašovačem s alkoholem. Vydesinfikujete tak rizikové části lahve a šance k zaplesnivění (která je reálná) se takto sníží.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.