bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
Na dotazy bude v poradně odpovídáno 21., 23. a 24.10.2020.
Děkuji za pochopení. Dr. Z. Mlčoch, bylinář. 
 

Meduňkový sirup vyrobený zastudena prosypáváním vrstvami cukru - lze takto vyrobit?

1 odpověď
(stránka otevřena 329x)

Dotaz:

Dobrý večer pane doktore,
chci se jen zeptat, zda jde udělat z meduňky sirup, že se dá opraná do sklenice zasype vrstvou cukru, opět vrstva meduňky a dá za okno na slunce, luhovat 6 týdnů a je sirup? Nebude se to kazit?
Děkuji za Váš názor.

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.
Ano, tímto způsobem lze vyrobit meduňkový sirup zastudena. Kromě meduňky doporučuji přidat ještě kolečka bio citronu bez kůry a bílé části okolo.
Takto vyrobený sirup po scezení doporučuji uchovávat v ledničce. Pokud máte sirupu více a víte, že ho hned nezpotřebujete, doporučuji vršek, a vrcholík lahve (i dovnitř lahvce) zastříkonout rozprašovačem s alkoholem. Vydesinfikujete tak rizikové části lahve a šance k zaplesnivění (která je reálná) se takto sníží.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.