Nerozpuštěný cukr v bylinkovém sirupu - co s tím?
1 odpověď
(stránka otevřena 1552x)
Dotaz:
Zdravím,
mám problém. Nerozpustil se mi cukr ve sklenici s napěchovanými bylinkami ve sklenici k tvorbě sirupu. Stál dlouho na slunci na okně a skoro nic.
Poradíte mi, prosím?
mám problém. Nerozpustil se mi cukr ve sklenici s napěchovanými bylinkami ve sklenici k tvorbě sirupu. Stál dlouho na slunci na okně a skoro nic.
Poradíte mi, prosím?
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Doporučil bych vylít bokem směs tekutiny a bylinami, připravit si cukrový sirup (na plotně ohřát vodu s cukrem do rozpuštění) a přidat ho po zchlazení do původní směsi, promíchat.
Za tepla připravený sirup (bavím se stále jen o cukrovém sirupu - voda a cukr) nemá už (dle mých osobních zkušeností) tendenci krystalizovat.
Doporučil bych vylít bokem směs tekutiny a bylinami, připravit si cukrový sirup (na plotně ohřát vodu s cukrem do rozpuštění) a přidat ho po zchlazení do původní směsi, promíchat.
Za tepla připravený sirup (bavím se stále jen o cukrovém sirupu - voda a cukr) nemá už (dle mých osobních zkušeností) tendenci krystalizovat.