Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Nerozpuštěný cukr v bylinkovém sirupu - co s tím?

1 odpověď
(stránka otevřena 1667x)

Dotaz:

Zdravím,
mám problém. Nerozpustil se mi cukr ve sklenici s napěchovanými bylinkami ve sklenici k tvorbě sirupu. Stál dlouho na slunci na okně a skoro nic.
Poradíte mi, prosím?

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.
Doporučil bych vylít bokem směs tekutiny a bylinami, připravit si cukrový sirup (na plotně ohřát vodu s cukrem do rozpuštění) a přidat ho po zchlazení do původní směsi, promíchat.

Za tepla připravený sirup (bavím se stále jen o cukrovém sirupu - voda a cukr) nemá už (dle mých osobních zkušeností) tendenci krystalizovat.