Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Patní ostruhy - proč se dělají a jak se jich zbavit

1 odpověď
(stránka otevřena 273x)

Dotaz:

Dobrý den pane doktore,

1. mám maličké patní ostruhy na obou patách zezadu. Kolik octanu ž. si mám objedat?

2. S tím souvisí i můj další dotaz: Jak dlouho trvá, než se ostruhy rozpustí?

3. Jak octan pozná, že má "vytahovat" vápník z ostruhy a nikoliv z paty?

4. Proč se ostruhy dělají. Jestli to máte někde na webu, prosím o odkaz, nenašla jsem. Jde mi o to jim do budoucna předejít.

Moc vám děkuji a mějte pěkný večer.
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.

Tvoří se z důvodu oslabení Hybatele Voda. Lidé, kteří mají silné ledviny nemívají patní ostruhy vůbec a to ani ve velmi vysokém větku.
Jako posílit ledviny stravou (dietetika), bylinami a režimovými opatřeními - vizte http://www.WebinarLedviny.cz

Množství octanu na Vámi uvedený stav se těžko odhaduje. Mohly by teoreticky stačit 3 skleničky.

Octan vytahuje Ca z místa, které je nejblíže kůži. Kost je živá tkáň, která se neustále rekonstruuje. I kdyby částečně byl z povrchu Ca odvápněn, tělo ho dodá (ale pokud jsou silné ledviny, tak již nedodá Ca ostruze - tedy zvápenatělé šlaše).

Mnou vyráběný octan má tu výhodu, že obsahuje bez černý list (bolest) a přesličku (příznivý vliv na kosti), proto je šetrný k okolním vápenatým tkáním (kost).

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.