Pektogel do sirupu - je zdravý a vhodný nebo je lepší cukr?
1 odpověď
(stránka otevřena 3570x)
Dotaz:
Rada by som poznala Vas nazor na zahustovanie stavy "sirupu pektogelom". Nerada dlho varim dzemy a sirupy aby sa nenicili cenne ziviny. Znizujem mnozstvo cukru na minimum, dosladzam steviou.
A ked chcem dosiahnut stav sirupu medu, tak nieco na zahustenie musim pridat..
A ked chcem dosiahnut stav sirupu medu, tak nieco na zahustenie musim pridat..
Odpověď na dotaz:
Pokud použijete přírodní pektin (pektin s potravinářským označením E440i), není to žádný problém.
Bohužel sirupy nebo medy se musí krátce povařit, jinak by cukr sedimentoval na dně. A třeba u jahodového džemu je zahuštění nutností. Pokud dělám džemy a marmelády, také pektin používám. Zcela běžně. Přírodní pektin se vyrábí z kůry citrusů nebo jablek.
Bohužel jsou na trhu dostupné zahušťovadla syntetická. Ta s ohledem na snahu uchovat si co nejlepší zdraví do vysokého věku moc nedoporučuji.
Bohužel sirupy nebo medy se musí krátce povařit, jinak by cukr sedimentoval na dně. A třeba u jahodového džemu je zahuštění nutností. Pokud dělám džemy a marmelády, také pektin používám. Zcela běžně. Přírodní pektin se vyrábí z kůry citrusů nebo jablek.
Bohužel jsou na trhu dostupné zahušťovadla syntetická. Ta s ohledem na snahu uchovat si co nejlepší zdraví do vysokého věku moc nedoporučuji.