bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Řídký pampeliškový med - zhoustne nebo ne?

2 odpovědi
(stránka otevřena 3896x)

Dotaz:

Ahojky,
dneska jsem dělala pampeliškový med,všechno podle vašeho návodu.Ale zdá se mi řídký.Zhoustne to až vychladne?
Provářela jsem ho 3 hodiny.

Odpověď na dotaz:

Vaření 3 hodiny je nerozumné. Myslím si, že vše zdravé co v macerátu bylo je zničené. Pokud jste dodržela poměry, které uvádím v návodu na výrobu
http://www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/receptury/1025-pampeliskovy-med-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ucinky-vyuziti-uzivani
pampeliškový med by měl zhoustnout. Houstnutí chvilku trvá, med, musí vychladnout a zhoustne někdy i za několik dní či týden.

Při vaření macerátu s cukrem se tekutina jen táhne varem, neměla by vařit. Jakmile je tekutina průhledná, cukr se rozpustil a není důvod dále med vařit. Stačí vařit jen asi 15, max. 30 minut. Pokud jste to vařila 3 hodiny, je to už jen tekutina s cukrem, pro léčebné účely je to asi už nepoužitelné ; -)
Hezký den.

Odpověď na dotaz:

a kurva já jsem to udělal stejně. taky řídké a vařil jsem to jak cyp. asi to prodám pražákům jako nátěrku na kolena : -d