bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
slideshow_web_01
slideshow_web_02
slideshow_web_03
previous arrow
next arrow
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Máte problém uložit dotaz do poradny? Podívejte se na návod ve videu zde.

× Toto je volitelný nadpis fora pro sekci připomínky.

Je lepší výroba tinktury zastudena (lednice) nebo za tepla (teplá místnost a protřepávání)?

- 20. bře 2025 20:53 #32355 od Zíma

Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Našel jsem doporučení naložit byliny do alkoholu na dobu 3 týdnů a nebo naložit byliny do alkoholu v chladu na dobu 8 týdnů a často protřepávat. Co je pro kvalitu výsledné tinktury vhodnější? 

Děkuji a jsem s pozdravem.

Poslední změna: 20. bře 2025 20:53 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

#32389 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch

Dobrý den.

Tinktury se vyrábí tak, že se rozdrtí bylina/keř/strom/houba, zalije se správnou koncentrací lihu, nechá se stát na teplém místě ve stínu a pak se může slít nebo postupně odlévat. 

Chlad je nežádoucí - hůře se v něm léčivé rostliny nebo medicinální houby macerují (pomalejší pohyb částic a tím horší extrakce). 

Doporučuji podívat se na video o výrobě tinktur www.WebinarTinktury.cz 

Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.161 sekund