Sirup ze smrkových výhonků - je možné použít přírodní nerefinovaný cukr? Jaký typ smrku na výrobu sirupu?
2 odpovědi
(stránka otevřena 3562x)
Dotaz:
LZE NA VÝROBU SIRUPU ZE SMRKOVÝCH VÝHONKŮ - PUPENŮ, POUŽÍT MÍSTO CUKRU TŘTINOVÉHO, CUKR PŘÍRODNÍ - NERAFINOVANÝ? JAKÝ DRUH SMRKU POUŽÍT?
Odpověď na dotaz:
Je to jedno jaký cukr. O třinovém cukru se říká, že je zdravější, ale tato teze je zpochybňována.
Na sirup ze smrkových výhodnků se využívá smrk ztepilý a smrk obecný.
Smrk stříbrný není ideální.
Na sirup ze smrkových výhodnků se využívá smrk ztepilý a smrk obecný.
Smrk stříbrný není ideální.
Odpověď na dotaz:
A ano, přírodní nerafinovaný cukr je OK.