bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Sirup ze smrkových výhonků - je možné použít přírodní nerefinovaný cukr? Jaký typ smrku na výrobu sirupu?

2 odpovědi
(stránka otevřena 3121x)

Dotaz:

LZE NA VÝROBU SIRUPU ZE SMRKOVÝCH VÝHONKŮ - PUPENŮ, POUŽÍT MÍSTO CUKRU TŘTINOVÉHO, CUKR PŘÍRODNÍ - NERAFINOVANÝ? JAKÝ DRUH SMRKU POUŽÍT?

Odpověď na dotaz:

Je to jedno jaký cukr. O třinovém cukru se říká, že je zdravější, ale tato teze je zpochybňována.
Na sirup ze smrkových výhodnků se využívá smrk ztepilý a smrk obecný.
Smrk stříbrný není ideální.

Odpověď na dotaz:

A ano, přírodní nerafinovaný cukr je OK.