Smrkový sirup nehoustne a netmavne - co je příčinou?
1 odpověď
(stránka otevřena 841x)
Dotaz:
Dobrý den, pane doktore.
Chtěli jsme si zkusit udělat smrkový sirup, ale ani po pěti týdnech šťáva nehoustne a netmavne.
Můžete nám poradit, prosím?
Děkujeme.
Chtěli jsme si zkusit udělat smrkový sirup, ale ani po pěti týdnech šťáva nehoustne a netmavne.
Můžete nám poradit, prosím?
Děkujeme.
MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Nevím podle jakého receptu jste sirup vyráběla, ale je nutné dát do budoucího sirupu dostatek cukru.
Další věc je ta, že zrovna smrkový sirup se vždy vyrábí tak, že se dá ven na sluníčko. Musí absorbovat teplo, aby správně dozrál. Tzn. pokud ho máte někde ve stínu, není to správný postup.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
Nevím podle jakého receptu jste sirup vyráběla, ale je nutné dát do budoucího sirupu dostatek cukru.
Další věc je ta, že zrovna smrkový sirup se vždy vyrábí tak, že se dá ven na sluníčko. Musí absorbovat teplo, aby správně dozrál. Tzn. pokud ho máte někde ve stínu, není to správný postup.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.