Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Steatóza jater, ztukovění jater - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

1 odpověď
(stránka otevřena 789x)

Dotaz:

Dobrý den, pane doktore.

Chtěla bych se zeptat co mám užívat na steatózu jater. Jaterni testy mam v pořádku

Děkuji a jsem s pozdravem.
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.

Hned na úvod sděluji, že steatoza jater je spojena s nesprávnou stravou bohaté na některé pro tělo nezdravé potraviny. Dovoluji si Vám doporučit stáhnout a prohlédnout video o játrach, které je na adrese http://www.WebinarJatra.cz
Jsou tam uvedené nejen léčivé rosltiny, ale i strava, která játrům prospívá. Dále ve videu najdete i informaci jaké emoce má člověk, který nemá zdravá játra a naopak jaké emoce vyvolávají v chování nezdravá játra.

Na podporu odbourávání tuků z parenchymu jater (jaterní steatozu neboli ztukovění) doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) : KOZINEC BLANITÝ kořen, BERGENIE TUČNOLISTÁ kořen, ŘEPÍK LÉKAŘSKÝ kvetoucí nať, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ květ, PAMPELIŠKA kořen.

Všechny účinky výše uvedených léčivých rostlin, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce http://www.UcinkyTinktur.cz

Pokud byste měla zájem o bylinnou tinkturu na Vámi uvedené potíže, je možné se mi ozvat na messenger http://www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email info@bylinkyprovsechny.cz

_______

DIETETIKA:

Co je dovoleno?
Libové maso (drůbeží, králičí, rybí, hovězí)
Nízkotučné či polotučné mléčné výrobky
Nedráždivé koření jako je bazalka, petržel, oregano či pažitka
Zelenina (vyhýbejte se nadýmavé), co půjde, oloupejte a duste
Ovoce bez slupky
Netučné včerejší pečivo (pozor na čerstvé)
Zdravé rostlinné tuky (olivový) max 40 g na den, ne na jednou a vždy až do hotového pokrmu.

Dávejte si pozor na tyto zakázané potraviny:

Živočišné tuky (tučné maso, sýry, jogurty, uzeniny)
Ostré koření (chilli, sůl)
Vejce
ALKOHOL!
SŮL!
Nadýmavá zelenina (cibule, květák)
Instantní pokrmy
Tučné a čerstvé pečivo
Tučné ryby (losos, makrela)
Sladkosti

Jídelníček by mohl vypadat takto:

Snídaně: jahelná kaše s dušeným jablkem, malé množství lněného oleje, kokosový cukr

Desátá: banán

Oběd: libové krůtí maso na mrkvi, brambor vařený ve slupce, polníček

Svačina: starší netučné pečivo s plátkem tvrdého sýru, pod sýr tvaroh, ne máslo, strouhaná cuketa s malým množstvím oleje, jemně osolit, přidat majoránku

Večeře: dýnová polévka s amarantem, do hoové polévky velmi malé množství oleje, lze přidat i bílek, pouze však ten, bez žloutku

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.