Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Tinktura z bezinek, plodů bezu černého - recept, postup, návod, příprava, suroviny

2 odpovědi
(stránka otevřena 788x)

Dotaz:

Hezký den pane doktore.
Mám k vám prosbu, ráda bych si udělala tinkturu z plodů bezinky. Vzhledem k tomu že by měly plody přejít varem aby nebyly jedovaté, tak ted nevím jaký zvolit správný postup. Jdou nasypat do vodky kuličky rovnou nebo se musí upravit. Mají být čerstvé nebo usušené.
Děkuji za váš čas i radu. Hezký den. J
MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.

130 gramů plodů bezu černého (bezinek) dejte do 1 litru vodky, nahrubo pomačkejte nějakým nekovovým předmětem.
Uveďte do varu a vařte max. 1 minutu. Nechte schládnout a přelijte do sklenic (omnia nebo jiné). Tinktura bude účinná 3-7 let.

Univerzální dávkování tinktur (vč. bezinkové) je uvedeno na http://www.UcinkyTinktur.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Odpověď na dotaz:

Dobrý den, varem se alkohol vypaří? !