Třezalková mast - recept, návod, příprava, suroviny, ingredience
1 odpověď
(stránka otevřena 818x)
Dotaz:
Dobrý den.
Připravuje se z třezalky také mast? Pokud ano, prosím o recept. Pokud je recept shodný s mastí např. z heřmánku tak by to bylo bezva. Ten už mám za sebou, pak by šlo pouze o gramáž - množství sádla a bylinky.
Děkuji. Jirka Lukáš
MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Třezalková mast: rozehřejeme 50 dkg domácího sádla (bez škvarků) a přidáme 4 hrsti nadrobno nakrájených třezalkových květů. Když se sádlo začne škvařit, stáhneme ho z ohně, zakryjeme a necháme jeden den stát. Pak ho znovu rozpustíme, propasírujeme přes lněnou utěrku a přendáme do malých nádobek, např. od dětské přesnídávky nebo nádobky od krému.
Děkuji za váš dotaz a důvěru.
Třezalková mast: rozehřejeme 50 dkg domácího sádla (bez škvarků) a přidáme 4 hrsti nadrobno nakrájených třezalkových květů. Když se sádlo začne škvařit, stáhneme ho z ohně, zakryjeme a necháme jeden den stát. Pak ho znovu rozpustíme, propasírujeme přes lněnou utěrku a přendáme do malých nádobek, např. od dětské přesnídávky nebo nádobky od krému.
Děkuji za váš dotaz a důvěru.