bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
previous arrow
next arrow
Slider
Nacházíte se na veřejné diskuzi. Dotazy ale i odpovědi může do diskuze napsat kdokoliv.

Velmi tmavý domácí jitrocelový sirup - příčina, proč je tak tmavý?

1 odpověď
(stránka otevřena 43x)

Dotaz:

Dobrý den,
letos jsem dělala poprvé jitrocelový sirup. Dle návodu jsem dávala vrstvy byliny a použila jsem třtinový cukr. Nechala jsem jej cca 4 týdny na sluníčku na zahradě a teď z něj mám "černocha" je černý a moc nevoní. Spíš taková zemitá "vůně". Je to na vyhození? Ani cukr nebyl úplně rozpuštěný. Žádná plíseň tam nebyla.
Děkuji, Zdiška

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.
Příčinu bohužel netuším a zkušenosti nemám, protože z jitrocele sirup nedělám. Jen vím, že jitrocel od doby květení rád černá.
Na kašel používám jiné byliny - hlavně lípu a tymián.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.