- Poradna
- Bylinková poradna
- Zdravotní dotazy
- Velmi tmavý domácí jitrocelový sirup - příčina, proč je tak tmavý?
×
Vítejte na fóru!
Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!
Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!
Velmi tmavý domácí jitrocelový sirup - příčina, proč je tak tmavý?
- 02. říj 2019 12:32 #2675
od tazatel
Dobrý den,
letos jsem dělala poprvé jitrocelový sirup. Dle návodu jsem dávala vrstvy byliny a použila jsem třtinový cukr. Nechala jsem jej cca 4 týdny na sluníčku na zahradě a teď z něj mám "černocha" je černý a moc nevoní. Spíš taková zemitá "vůně". Je to na vyhození? Ani cukr nebyl úplně rozpuštěný. Žádná plíseň tam nebyla.
Děkuji, Zdiška
- 02. říj 2019 12:34 #23653
od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Příčinu bohužel netuším a zkušenosti nemám, protože z jitrocele sirup nedělám. Jen vím, že jitrocel od doby květení rád černá.
Na kašel používám jiné byliny - hlavně lípu a tymián.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.
- 29. lis 2021 18:25 #27222
od anonym
Odpověděl anonym
dobrý den, toto je naprosto klasický postup. Jitrocelový sirup vždy ztmavne, může za to látka zvaná aukubin, které jsou v jitroceli přesně 2 %. A správně přichystaný jitrocelový sirup má opravdu hutnou, zemitou chuť. Ta se dá zmírnit přidáním citrónu. Já však nedělám, neboť pak sirup mívá tendenci se kazit.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
www.zuzanasvedova.cz
- Poradna
- Bylinková poradna
- Zdravotní dotazy
- Velmi tmavý domácí jitrocelový sirup - příčina, proč je tak tmavý?
Vygenerováno za 0.231 sekund