Výroba sirupu - jde místo cukru dát med?
1 odpověď
(stránka otevřena 765x)
Dotaz:
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, zda je nějaký způsob, při kterém mohu použít na sirup z tinktury med místo cukru. Cukr nemám oproti medu moc rád.
Děkuji za odpověď ?.
Chtěl bych se zeptat, zda je nějaký způsob, při kterém mohu použít na sirup z tinktury med místo cukru. Cukr nemám oproti medu moc rád.
Děkuji za odpověď ?.
MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Ano, med použít můžete.
Zpracovávejte sirup tak, abyste nepřekročil při výrobě teplotu cca. 45°C. Tím byste zničil látky bílkovinné povahy (hlavně enzymy) a poměrně drasticky byste med skoro degradoval na obyčejný cukr bez benefitů.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
Ano, med použít můžete.
Zpracovávejte sirup tak, abyste nepřekročil při výrobě teplotu cca. 45°C. Tím byste zničil látky bílkovinné povahy (hlavně enzymy) a poměrně drasticky byste med skoro degradoval na obyčejný cukr bez benefitů.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.