Zákal bezového sirupu - je v pořádku nebo ho mám vyhodit?
1 odpověď
(stránka otevřena 229x)
Dotaz:
Dobrý den, pane doktore.
Můj dotaz je následující:
Dělala jsem domácí bezový sirup. Ve vsech sklenících se udělal jakoby zákal. Jelikož se jedna o můj první domácí sirup, tak si nejsem jista, jestli je to v pořádku. Po otevření sklenice sirup krásné voní. Na hladině není plíseň patrná.
Předem děkuji za odpověď.
Martina Matoušková
Můj dotaz je následující:
Dělala jsem domácí bezový sirup. Ve vsech sklenících se udělal jakoby zákal. Jelikož se jedna o můj první domácí sirup, tak si nejsem jista, jestli je to v pořádku. Po otevření sklenice sirup krásné voní. Na hladině není plíseň patrná.
Předem děkuji za odpověď.
Martina Matoušková
MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Zákal v bezovém sirupu nebo třeba i "něco gelovitého, co plave v sirupu" je normální a není na závadu. Zákal způsobuje pyl bezu černého.
Pyl je pro zajímavost nositelem vůně a je žádoucí, aby v bezovém sirupu byl přítomen. A samozřejmě je pyl bezu černého nositel zdraví prospěšných účinků.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
Zákal v bezovém sirupu nebo třeba i "něco gelovitého, co plave v sirupu" je normální a není na závadu. Zákal způsobuje pyl bezu černého.
Pyl je pro zajímavost nositelem vůně a je žádoucí, aby v bezovém sirupu byl přítomen. A samozřejmě je pyl bezu černého nositel zdraví prospěšných účinků.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.