Zákal, zakalení bezového, bezinkového sirupu (sirupu z květu bezu černého) - příčina, co s tím?
2 odpovědi
(stránka otevřena 5643x)
Dotaz:
Zakalil se mi bezinkový sirup (sirup z květů bezu černého). Co s tím?
Odpověď na dotaz:
Menší zákal je běžný a není na závadu. Tento je dost markantní, doporučuji sirup před prvním použitím celý přecedit přes sítko nebo mušelín.
Klíčové vždy je, aby nahoře nebyla plíseň. Jakmile se objeví, "hra skončila" a sirup je nutné zlikvidovat. Pokud je v sirupu dost cukru, k zaplesnivění by nemělo dojít.
Klíčové vždy je, aby nahoře nebyla plíseň. Jakmile se objeví, "hra skončila" a sirup je nutné zlikvidovat. Pokud je v sirupu dost cukru, k zaplesnivění by nemělo dojít.
Odpověď na dotaz:
Dobrý den, v některých lahvích bezinkového sirupu se mi objevili malé ostrůvky zelené plísně, ale sirup po otevření krásně voní a chuť je dobrá. Mohu sirup nějak zachránit - zahřátím, přidáním kyseliny citronové nebo přeceděním přes plátno? Stalo se mi to poprvé asi u 9 litrů.