Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
Nacházíte se na bylinkové poradně bylináře MUDr. Zbyňka Mlčocha.
 

Bylinkový sirup cukernatí - co s tím?

1 odpověď
(stránka otevřena 615x)

Dotaz:

Dobrý den, pane doktore.

Prosím o pomoc dělali jsme sirup z jitrocele a máme ho moc hustý a cukernatí nám vody. Bojíme aby se nezkazil. Máte nějakou radu jak ho naředit?


Děkuji a jsem s pozdravem.


Jana Straková

MUDr. Zbyněk Mlčoch

Odpověď na dotaz:

Dobrý den.

Příčiny mohou být 2:

- nadbytek cukru (většinou se na litr vody dává 700-1000 gramů cukru)

- nedostatečně provařený základ (voda s cukrem, tzn. základový sirup do kterého se dá macerát z byliny nebo čerstvá šťáva z bylin)

V praxi se nejčastěji stává druhá situace, kdy pak cukr cukernatí (krystalizuj na spodku skleničky, ve které je sirup).

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.