Bylinkový sirup cukernatí - co s tím?
1 odpověď
(stránka otevřena 707x)
Dotaz:
Dobrý den, pane doktore.
Prosím o pomoc dělali jsme sirup z jitrocele a máme ho moc hustý a cukernatí nám vody. Bojíme aby se nezkazil. Máte nějakou radu jak ho naředit?
Děkuji a jsem s pozdravem.
Jana Straková
MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Příčiny mohou být 2:
- nadbytek cukru (většinou se na litr vody dává 700-1000 gramů cukru)
- nedostatečně provařený základ (voda s cukrem, tzn. základový sirup do kterého se dá macerát z byliny nebo čerstvá šťáva z bylin)
V praxi se nejčastěji stává druhá situace, kdy pak cukr cukernatí (krystalizuj na spodku skleničky, ve které je sirup).
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
Příčiny mohou být 2:
- nadbytek cukru (většinou se na litr vody dává 700-1000 gramů cukru)
- nedostatečně provařený základ (voda s cukrem, tzn. základový sirup do kterého se dá macerát z byliny nebo čerstvá šťáva z bylin)
V praxi se nejčastěji stává druhá situace, kdy pak cukr cukernatí (krystalizuj na spodku skleničky, ve které je sirup).
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.