bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
slideshow_web_01
slideshow_web_02
slideshow_web_03
previous arrow
next arrow
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Máte problém uložit dotaz do poradny? Podívejte se na návod ve videu zde.

× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bylinkový sirup cukernatí - co s tím?

- 18. říj 2020 14:13 #4548 od tazatel

Dobrý den, pane doktore.

Prosím o pomoc dělali jsme sirup z jitrocele a máme ho moc hustý a cukernatí nám vody. Bojíme aby se nezkazil. Máte nějakou radu jak ho naředit?

Děkuji a jsem s pozdravem.

Jana Straková

- 21. říj 2020 21:20 #25520 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den. Příčiny mohou být 2: - nadbytek cukru (většinou se na litr vody dává 700-1000 gramů cukru) - nedostatečně provařený základ (voda s cukrem, tzn. základový sirup do kterého se dá macerát z byliny nebo čerstvá šťáva z bylin) V praxi se nejčastěji stává druhá situace, kdy pak cukr cukernatí (krystalizuj na spodku skleničky, ve které je sirup). Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.154 sekund