bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
slideshow_web_01
slideshow_web_02
slideshow_web_03
previous arrow
next arrow
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Máte problém uložit dotaz do poradny? Podívejte se na návod ve videu zde.

× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Šípkový sirup z měkkých šípků - jsou vhodné na sirup nebo už ne?

- 02. říj 2019 12:24 #2676 od tazatel

Dobrý den,

už nějaká léta dělám šípkový sirup. Dnes jsem začala se sběrem na letošní dávku a spousta šípků je měkkých. Vždy jsem sbírala jen tvrdé plody. Ty měkké na sobě nemají žádné fleky, vypadají zdravě. Já prostě nevím jestli je mohu sbírat také.

Moc díky E

- 02. říj 2019 12:28 #23652 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den. Pokud nejsou šípky vyloženě shnilé nebo plesnivé, jsou vhodné na výrobu sirupu a marmelády. Pokud by byly rozměklé, byly by ale nevhodné na sušení. Z rozměklých šípků je možné vyrábět také šípkový likér, který je mimořádně lahodný. ŠÍPKOVÝ SIRUP: https://www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/receptury/1419-sipkovy-sirup-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience ŠÍPKOVÝ LIKÉR: https://www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/receptury/1381-sipkovy-liker-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.168 sekund