Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!
Křídlatka japonská a čeká - rozdíl, fotografie
Dobrý den, pane doktore.
Mám několik otázek ohledně křídlatky. Nemohu nikde dohledat rozdíl mezi japonskou a českou (odkaz u vás není funkční). Pokud to dobře chápu, tak pro mne je rozdíl pouze ve velikosti, japonská dorůstá pouze tak dva metry a má menší listy. Pokud jsou výhonky vyšší než dva metry a list větší než dlaň - je to ta česká. Poznám to nějak jinak? A ještě otázky ohledně listů. Cítila jsem, že tělo není úplně v pohodě a ve finále jsem měla bolavé dásně, vypozorovala jsem, že mi to dělá cukr. Vysadila jsem ho naprosto ze všeho a nasadila tinkturu na očistu - namíchala jsem si kořen pampelišky, šruchu a lichořeřišnici. Ústa jsem vyplachovala vesměs šalvějí a tinkturou - naředěnou z hřebíčku, ale nebylo to ono. Udělala jsem si odvar z listu křídlatky a tím vyplachovala pusu a pila jej. To mi pomohlo naprosto nejvíce, dělá mi celkově velmi dobře. List jsem si i nasušila, ale nikde jsem se dříve nedozvěděla zdali se list může sušit nebo se používá jen čerstvý a ani na žádné přednášce nepadla zmínka a množství čaje z křídlatky a tehdy mne tahle otázky nenapadla. Takže, mohu křídlatku bez zábran používat sušenou a je nějak omezené množství na vypití čaje z ní?
Předem díky a přeji pěkný den.