bylinky pro všechny
bylinky pro všechny
Bylinky pro všechny.
slideshow_web_01
slideshow_web_02
slideshow_web_03
previous arrow
next arrow
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

Máte problém uložit dotaz do poradny? Podívejte se na návod ve videu zde.

× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Šípková marmeláda - sbírat přemrzlé plody nebo ještě tvrdé před přemrznutím?

- 08. říj 2020 11:40 #4518 od tazatel
Dobrý den, pane doktore. Šípková marmeláda - jde mi o to, že se ke mě dostala informace, že by se šípky měly sbírat až přejdou mrazem, mě to přijde jako blbost. Nevíte jak to je? Děkuji moc.

- 08. říj 2020 11:50 #25496 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den. Plody růže šípkové (šípky) je možné pro účely čaje sbírat zralé, nepřemrzlé. Pro účely výroby marmelády vzhledem k tvrdosti plodů je výhodou sbírat přemrzlé plody. Sbírají se cca. do 3 dnů od přemrznutí. I kdybyste měla nepřemrzlé plody, lze je samozřejmě použít, ale musela byste je pomlít např. na mlýnku na maso. V pvodním stavu by se Vám marmeláda vyráběla relativně těžko. Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.158 sekund