Dovolujeme si vás pozvat na přednášku, ve které se dozvíte jak různé potraviny působí na naše tělo. Mohou ho zahřívat, ochlazovat, odhleňovat, odvodňovat. Zmíním nejběžnějí potraviny - maso, mléka, vejce, ovoce, zeleninu a některé obilniny. Těší se na vás jak organizátorky z Městské knihovny v Bystřici pod Hostýnem, tak i já.
Účinky rostliny:
Kde: Společenský dům Sušil, Fryčajova 901 - mapa zde
Kdy: středa 15.3.2023 od 17:00 hod., konec v 19 hod. (1x přestávka 10 minut)
Organizátor: Knihovna Bystřice pod Hostýnem
Vstupné: 50 Kč
Kapacita místnosti: cca. 300 míst
Jak si zamluvit místo na přednášce: zamluvení není nutné.
Forma: živé mluvené slovo, promítání PowerPoint slajdů na plátno.
V budově: WC, zdroj vody.
Ozvučení: reproduktor.
Epidemiologická opatření: dle aktuální situace.
Osnova a průběh:
- velmi stručně princip pěti hybetelů, monáda yin, yang
- povaha, afinita, chuť potravin
- jak jíst v průběhu roku v souladu s naším tělem, strava dle jednotlivých hybatelů (Dřevo, Oheň, Země, Kov, Voda)
- strava v průběhu dne
- konkrétní potraviny a jejich účinky na zdraví (káva, koření, ovoce, zelenina, maso, mléko, vejce, houby, některé obiloviny)