bylinkova prednaska strava dle tradicni cinske mediciny vliv stravy na nase zdravi a organismus Dovolujeme si vás pozvat na přednášku, ve které se dozvíte jak různé potraviny působí na naše tělo. Mohou ho zahřívat, ochlazovat, odhleňovat, odvodňovat. Zmíním nejběžnějí potraviny - maso, mléka, vejce, ovoce, zeleninu a některé obilniny. Těší se na vás jak organizátorky z Městské knihovny v Bystřici pod Hostýnem, tak i já. 


Účinky rostliny:

Kde: Společenský dům Sušil, Fryčajova 901 - mapa zde

Kdy: středa 15.3.2023 od 17:00 hod., konec v 19 hod. (1x přestávka 10 minut)

Organizátor: Knihovna Bystřice pod Hostýnem

Vstupné: 50 Kč

Kapacita místnosti: cca. 300 míst

Jak si zamluvit místo na přednášce: zamluvení není nutné. 

Forma: živé mluvené slovo, promítání PowerPoint slajdů na plátno.

V budově: WC, zdroj vody.

Ozvučení: reproduktor.

Epidemiologická opatření: dle aktuální situace.

Osnova a průběh:

  • velmi stručně princip pěti hybetelů, monáda yin, yang
  • povaha, afinita, chuť potravin
  • jak jíst v průběhu roku v souladu s naším tělem, strava dle jednotlivých hybatelů (Dřevo, Oheň, Země, Kov, Voda)
  • strava v průběhu dne
  • konkrétní potraviny a jejich účinky na zdraví (káva, koření, ovoce, zelenina, maso, mléko, vejce, houby, některé obiloviny)

bylinkova prupiska zdarma