bylinkova prednaska strava dle tradicni cinske mediciny vliv stravy na nase zdravi a organismus Dovolujeme si vás pozvat na přednášku, ve které se dozvíte jak různé potraviny působí na naše tělo. Mohou ho zahřívat, ochlazovat, odhleňovat, odvodňovat. Budu se v povídání věnovat těm nejběžnějším potravinám - maso, různá mléka, vejce, ovoce, zelenina a některé obilniny. Těší se na vás jak organizátorky z Městské knihovny v Bystřici pod Hostýnem, tak i já. 

PŘEDNÁŠKA SE JIŽ USKUTEČNILA A JE MOŽNÉ JI STÁHNOUT ZDE.


Účinky rostliny:

Kde: Zámecká konírna, Pod Platany 1, Bystřice pod Hostýnem (Zámek v Bystřici pod Hostýnem) - MAPA ZDE.

Kdy: středa 15.3.2023 od 17:00 hod., konec v 19 hod. (1x přestávka 10 minut)

Organizátor: Knihovna Bystřice pod Hostýnem

Vstupné: 50 Kč (platí se na místě)

Kapacita místnosti: 100 osob.

Jak si zamluvit místo na přednášce: zamluvení není nutné. 

Forma: živé mluvené slovo, promítání PowerPoint slajdů na plátno.

V budově: WC, zdroj vody.

Ozvučení: reproduktor.

Epidemiologická opatření: dle aktuální situace.

Osnova a průběh:

  • velmi stručně princip pěti hybetelů, monáda yin, yang
  • povaha, afinita, chuť potravin
  • jak jíst v průběhu roku v souladu s naším tělem, strava dle jednotlivých hybatelů (Dřevo, Oheň, Země, Kov, Voda)
  • strava v průběhu dne
  • konkrétní potraviny a jejich účinky na zdraví (kurkuma, červená řepa, řapíkatý celer, koriandr, pórek, fenykl, křen, káva, mrkev, čínská pažitka, ředkvičky, petržel, celer, kapusta, čínské zelí, salát, květák, brokolice, artyčok, brambor, lilek, rajče, cibule, česnek, dýně, žampion, hlíva, jablko, hruška, švestka, brokev, meruňka, pomeranč, mandarinka, grep, citron, banán, ananas, granátové jablko, hrozno, meloun, ananas, kiwi, arašídy, jahody, přesnice, ječmen, žito, pohanka, rýže, jáhly, oves, kukuřice, sója, tofu, fazole, adzuki, mugo, hrášek, čočka, kuřecí maso, krůtí maso, vajíčko, kachna, husa, vepřové maso, vepřové nožičky, jehněčí, kůzlečí, králičí, mléko, kapr)

bylinkova prupiska zdarma