botanicka prochazka zadni kopanina praha 2 9 2023AKCE SE JIŽ USKUTEČNILA A FOTOGRAFIE Z NÍ JSOU ZDE.


Účinky rostliny:

Máte rádi konec léta? Takové to babí léto? Botanik Mgr. Martin Sedlák a já bylinář MUDr. Zbyněk Mlčoch ho zbožňujeme. S oblibou se touláme přírodou, která je ještě v plném proudu, ale zanedlouho se "zatáhne" na zimu. Pro vás jsme si na tento čas přichystali procházku po krásném místě, kterým je okolí Zadní Kopanina. Projdeme si zdejší louky, pastviny, hájky a sady, nalezneme spoustu bylinek i právě zrajících plodů a popovídáme si o jejich typickém biotopu kde rostou (louky, křoviny, pastviny, remízky), dále o jejich zpracování, léčivých účincích. 

Kdy: sobota 2.9.2023, 13 - cca. 17 hod. (zpět k autům bychom se tedy vrátili kolem 16.-17. hodiny)

Kapacita: 25 osob

Cena akce: 599 Kč

Organizátor: Martin Sedlák

Jak si zamluvit místo? Na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Místo setkání před procházkou: u domu Chaloupky 57 (přesná adresa Chaloupky 57, 155 00 Praha-Řeporyje - Zadní Kopanina) MAPA ZDE
Prosíme přijďte již kolem 12:45 hod., abychom mohli ve 13:00 již vyrazit do přírody. Děkujeme. Kdo přijde pozdě, musí nás doběhnout ;)
Než vyrazíme, uděláme si malou poznávačku rostlin ještě na místě před odchodem (v době čekání než přijdou všichni).

Možnost parkování na místě: prosíme zaparkujte na vhodném místě dle svého uvážení v části Kopanina Chaloupky a dojděte na místo pěšky k domu Chaloupky 57 (u místa setkání je hodně soukromých pozemků a parkování zde je poněkud komplikované).

Trasa: plánovaná trasa je ZDE

Délka trasy: cca. 3,5 km.

Lektoři:
► Martin Sedlák (dlouholetý popularizátor botaniky) - www.BotanickeProchazky.cz  ,
MUDr. Zbyněk Mlčoch (bylinář věnující se léčivým rostlinám od roku 1994; absolvent a v současné době i učitel bylinářství Školy přírodních terapií v Českém Krumlově, Bylinkové akademie ve Valticích a bylinkové školy Moudro bylinek v Suchdole nad Odrou). 

Martin Sedlák botanikMUDr. Zbyněk Mlčoch bylinkář bylinář fytoterapeut

S sebou si vezměte: repelent, pití, boty do ne/pohody, pokrývka hlavy (klobouček, kšiltovka apod.), poznámkový blok. Propiska pro každého zdarma na místě.

propisky zdarma

SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU - SKUPINA BOTANICKÉ PROCHÁZKY ZDE
nebo se podívejte na nový web botanika Martina zde www.BotanickeProchazky.cz
.

 


Storno podmínky:

  • Do 20.8.2023 23:59 hod. možnost vrácení celé částky 599 Kč na požádání bez udání důvodu.
  • Od 21.8.2023 00:01 hod. není možné částku 599 Kč již vrátit, kurzista ale může za sebe poslat náhradníka.
  • V případě nečekané události (velmi špatné počasí, nemoc lektora/lektorů, pandemie s nemožností osobního setkání více osob na jedné akci), bude účastník informován co nejdříve SMS zprávou a bude mu vrácena celá částka 599 Kč.