Bylinko-botanická procházka Kosířsé lomy Slatinice OlomoucAKCE SE JIŽ USKUTEČNILA. 


Účinky rostliny:

Máte rádi léčivé rostliny? I na konci léta můžete najít obrovské množství léčivých rostlin. Můžete sbírat nejen jejich nati, ale také semínka a pozvolna se můžete připravovat na podzim, kdy je nejvhodnější čas na sběr kořenů do odvarů či tinktur, které můžete užívat v zimě. Přijďte se podívat do krásné přírody kosířských lomů. Botanik Martin vám popovídá o tom jak, kde, proč rostliny rostou, jak je od sebe navzájem rozpoznáte a také vám třeba poví něco o názvosloví kytek (jak vznikly jejich názvy). Bylinář Zbyněk (s letitou praxí - 1994-2023) vám pak řekne jak můžete léčivky užívat - zda je vhodné sbírat list, kvetoucí nať, květ, semínka či kořeny rostliny. Martin a Zbyněk společně vás pak např. upozorní na případné jedovaté léčivé rostliny, které by se mohly zaměnit za ty běžně užívané (např. z čeledi miříkovitých). Procházka bude opět stát za to a v této lokalitě budeme vůbec poprvé. Takže to bude výzva i pro nás. Moc se na vás těšíme :)

FOTOGRAFIE Z KVĚTNA 2023 Z NEDALEKÉ LOKALITY (Slatinice) JSOU ZDE.

Kdy: sobota 9.9.2023, 13 - cca. 16, max. do 17 hod. (zpět na výchozí místo k přístřešku Bunička bychom se tedy vrátili kolem 16.-17. hodiny)
Prosíme přijďte již kolem 12:45 hod., abychom mohli ve 13:00 již vyrazit do přírody. Děkujeme. Kdo přijde pozdě, musí nás doběhnout ;)

Kapacita: max. 25 osob

Cena akce: 450 Kč

Botanická procházka Brno 27.5.2023Organizátor: Mgr. Martin Sedlák

Jak si zamluvit místo? na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Místo setkání před procházkou: příštřešek Bunička zde

Možnost parkování na místě: parkoviště přímo u přístřešku Bunička zde.

Trasa kterou půjdeme: ZDE

Délka trasy: cca. 2,5 km.

Lektoři:
► Mgr. Martin Sedlák (dlouholetý popularizátor botaniky) - www.BotanickeProchazky.cz  ,
MUDr. Zbyněk Mlčoch (bylinář věnující se léčivým rostlinám od roku 1994; absolvent a v současné době i lektor Školy přírodních terapií v Českém Krumlově, Bylinkové akademie ve Valticích a bylinkové školy Moudro bylinek v Suchdole nad Odrou). 

Martin Sedlák botanikMUDr. Zbyněk Mlčoch bylinkář bylinář fytoterapeut

S sebou si vezměte: repelent, pití, boty do ne/pohody, pokrývka hlavy (klobouček, kšiltovka apod.), poznámkový blok. Propiska pro každého zdarma na místě.

propisky zdarma

SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU - SKUPINA BOTANICKÉ PROCHÁZKY ZDE
nebo se podívejte na nový web botanika Martina zde www.BotanickeProchazky.cz
.

 


Storno podmínky:

  • Do 17.8.2023 23:59 hod. možnost vrácení celé částky 450 Kč na požádání bez udání důvodu.
  • Od 18.8.2023 00:01 hod. není možné částku 450 Kč již vrátit, kurzista ale může za sebe poslat náhradníka.
  • V případě nečekané události (velmi špatné počasí, nemoc lektora/lektorů, pandemie s nemožností osobního setkání více osob na jedné akci), bude účastník informován SMS zprávou a bude mu vrácena celá částka 450 Kč.