Žlučníkové kameny - byliny, bylinky, léčivé rostliny, ředkev černáJe zajímavé, že touto chorobou trpí více žen než mužů. Příznaky nemoci jsou hořké říhání a zvracení, silné křečovité bolesti, které vyzařují pod pravými žebry až k srdci, přičemž nemocný pociťuje velkou nevolnost. Máme však k dispozici mnoho léčivých rostlin ze zelené lékárny, a proto v neakutních stavech, kdy jsou pouze na ultrazvuku identifikovány žlučové kameny nebo žlučové bláto není vždy nutná operace.


Účinky rostliny:

Příprava šťávy z ředkve černé

Ředkev se odstředí v domácí odstředivce a začíná se ráno se 100 g šťávy a dávka se pomalu, v průběhu tří týdnů, zvyšuje až na 400 g, potom se opět tři týdny dávka snižuje až na 100 g šťávy (doba užívání je tedy 6 týdnů).
Následně se udělá 3týdenní pauza v užívání.
Léčebnou kúru lze opakovat.

Při zánětu žaludku nebo střev se ředekvová šťáva nedoporučuje! 

Když dáte vyoperovaný žlučníkovový kámen do ředkvové šťávy, tak se rozpustí - příběh

Následující příhoda ukáže jak rychle lze touto šťávou rozpustit žlučníkové kameny. Manželka bývalého generála si dala kameny vyoperovat. Byly malé i velké. Ráda je ukazovala a nakonec si je nechala zasadit do rukojeti nože. Jednoho dne, když právě krájela ředkev, ji překvapila návštěva. Odložila nůž do misky s ředkví a věnovala se hostům. Představte si, jaké bylo pak její překvapení, když opět vzala nůž do ruky. Kameny z rukojeti zmizely beze stopy, rozpustily se v nastrouhané ředkvi. 

Bylinné víno na žlučníkové kameny

Kameny odstraní i tato směs léčivých rostlin vymacerovaná ve víně: 

  • bedrníku - plod,
  • břečťanu popínavého - list (břečťan je mírně jedovatý, proto dávkování této polojedovaté léčivé rostliny dodržujeme přesně),
  • chmelu obecného - šištice,
  • řepíku lékařského - kvetoucí nať,
  • máty peprné - nať a
  • pelyňku pravého - nať. 

Tři polévkové lžíce směsi se za studena vyluhují v jednom litru jablečného vína, potom se vše zahřeje do varu, odstaví a nechá tři minuty vyluhovat. Přes den pak užíváme asi devětkrát jednu polévkovou lžíci, tekutina se užívá teplá, proto ji dáme do termosky.