facebook
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

peceny caj recept postup navod priprava vyroba suroviny fotografie obrazky 2Pečený čaj - recept: mražené ovoce poklademe na pekáč nebo pekáče, rozprostřeme, zasypeme cukrem, volně položíme celou skořici a hřebíček. Dáme do trouby, pečeme 45 minut, občas promícháme. 5 minut před koncem rozlijeme rum (rum se stejně vypeče, je to jen na ovonění). Vytáhneme z trouby, zalijeme do skleniček, dotáhneme vršky a otočíme vrškem dolů (tím se surovina zakonzervuje). Pečený čaj má teplotu kolem 150°C, takže už nezavařujeme. Stačí 1 polévková lžíce (nebo více - dle chuti) na 1 hrneček vařící vody 0,25 litru.

Pečený čaj - suroviny na 1 plech:

  • 2 kg (+/-) ovoce (dle fantazie - maliny, borůvky, ostružiny, jahody, třešně, višně, rybíz - méně vhodné jsou měkké plody jako jsou např. meruňky), větší kousky ovoce rozkrájejte na drobno (ovoce se vám bude po vypití pak z hrnku lépe lžičkou jíst),
  • 1 kg cukru (některé recepty uvádí až 1,2 kg, ale je to pak moc sladké),
  • 0,1 l rumu,
  • 3 celé skořice,
  • 6 ks hřebíčku

Skořice po pečení odstraníme. Pokud narazíme na hřebíčky, odstraňujeme je také!

Fotografie z výroby mého pečeného čaje jsou zde (klikněte)

peceny caj recept postup navod priprava vyroba suroviny fotografie obrazky