facebook
Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.

domaci medovina vonava a chutna recept postup navod priprava surovinyMedovina - recept: lepší medovinu jste nechutnali! Posiluje, rozveseluje a na živáňskou připravuje. V kotlíku si z másla a cukru připravíme světlý karamel, přidáme med, citronovou a pomerančovou kůru, zalijeme vodou a necháme chvíli povařit. Takto připravený rozvar zalijeme vodkou, podle chuti můžete její množství oproti doporučenému snížit nebo naopak zvýšit.

MEDOVINA - 10 porcí

Ingredience, suroviny na výrobu medoviny:

  • 100 g cukru
  • 50 g másla
  • 150 g medu
  • voda na zředění
  • 0,5 l vodky
  • 2 g citronové kůry
  • 2 g pomerančové kůry

Domácí medovina bez využití másla:

Med se smíchá s 1 l vody a uvede se do varu. Sebereme pěnu. V jiné nádobě necháme vzkypět 3 l vody+chmel. Odstavíme z ohně. Obě směsi slijeme, necháme vychladnout a přidáme rozdrobené kvasnice, pražený cukr, kardamom. Přikryjeme plátýnkem a necháme v chladné místnosti s teplotou 8-10°C kvasit tak dlouho, až se na povrchu objeví pěna. Pěnu sebereme, nápoj přecedíme a můžeme podávat. Může se stočit do lahví a na dobu 1-2 týdny v chladu uschovat. Dobrou chuť. 

Domácí medovina bez másla - suroviny, ingredience:

  • 4 l vody,
  • 130 g medu,
  • 3 g chmele,
  • 1 lžička praženého cukru,
  • 5 g kvasnic,
  • kardamom.