facebook

chlebovy kvas s bylinkami recept postup navod priprava surovinyChlebový kvas s bylinkami - recept: Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho v troubě opečeme. Opečený chléb vložíme do kastrolu a zalijeme vařící vodou, přikryjeme  poklicí a necháme ustát. Pak tekutinu slijeme, přidáme droždí, cukr, med, mátu, zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě 5-6 hodin kvasit. Po zkvašení přecedíme do lahví, do každé láhve dáme pár (h)rozinek, láhev zazátkujeme a uložíme na 2-3 dny do chladu. Je to nápoj vhodný pro letní dny.

Chlebový kvas s bylinkami - suroviny, ingredience:

  • 1 kg tmavého chleba
  • 2-2 a půl litru vody
  • 25 g droždí
  • 150 g cukru
  • 50 g medu
  • 20 g máty peprné (event. jiná bylinka dle vlastní chuti)
  • 2 lžičky hrozinek